Eiendom:

Ny brutal nedgang: - Fritt fall

Statistikken er igjen dyster for nyboligsalget.

FORTSETTER NED: Alle piler peker nedover for nyboligsalg i landet. Hovedstaden er intet unntak. Foto: Shutterstock / NTB
FORTSETTER NED: Alle piler peker nedover for nyboligsalg i landet. Hovedstaden er intet unntak. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Boligprodusentenes Forening viser nok en brutal nedgang for nyboligsalget i februar. Administrerende direktør Lars Jacob Hiim la fram rapporten med de nedslående funnene onsdag.

Igjen vises det til mye usikkerhet og uro i Europa, samt økte material- og strømpriser.

Sammenliknet med februar i fjor er igangsettingen av nye boliger nærmest halvert. Salget av nye boliger falt med 31 prosent fra februar året før.

- Det er en ganske dyster kurve vi ser. Den er fortsatt nedover, nesten brattere og brattere, sier Hiim under framleggelse av rapporten.

Uventet nedgang for hyttesalg

I fjor sommer ble tallet for boligbehovet oppjustert, grunnet flyktninger fra Ukraina. Man er nå langt under dette målet, sier Hiim.

- Det gjør at vi vil oppleve press i boligmarkedet og boligmangel om denne situasjonen vedvarer over tid.

Han sier at det er underdekning over hele landet, men at det nå også bygges stadig mindre i Akershus eksklusive Oslo.

For fritidsboligmarkedet har det vært ganske flatt. men for februar er det en liten oppgang i igangsettelse av bygging. Likevel er salget ned hele 68 prosent under fjoråret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer