Ny bunnrekord

Nordmenns vurdering av husholdningens økonomi og forventninger til landets økonomi er på et rekordlavt nivå, ifølge forbrukertillitsindeksen (CCI) for april.

REKORDLAV: Nordmenn har rekordlav tillit til norsk økonomi, ifølge forbrukertillitsindeksen for april. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
REKORDLAV: Nordmenn har rekordlav tillit til norsk økonomi, ifølge forbrukertillitsindeksen for april. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Indeksen faller fra minus 10,4 poeng i mars til 13,3 poeng i april, og den er med det på sitt laveste nivå i Opinions tidsserie fra 2007.

- Nå som omfanget og konsekvensene av koronakrisen har sunket inn i befolkningen, er det indikatoren knyttet til egen økonomi som faller mest, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion i en pressemelding.

Forbrukernes vurdering av husholdningens økonomi og sannsynligheten for kjøp av større forbruksvarer, som bil, bolig og oppussing, faller markant, og er på sitt laveste siden under finanskrisen i 2008.

CCI er gjennomsnitt av forbrukernes vurdering av husholdningens økonomi nå og om tolv måneder, forventninger til landets økonomi nå og om tolv måneder, og husholdningenes kjøp av større forbruksgoder om tolv måneder.

Høidahl skriver i en e-post til Børsen at tallene tydelig viser resultatene av nedstengningen av norsk økonomi.

- Det voldsomme fallet vi målte spesielt i mars sier noe om den plutselige og dramatiske omveltningen i samfunnet som følge av coronakrisa og de inngripende tiltakene. Det er sjelden ser vi så mange ytterpunkter, store utslag og bevegelser i tillitsmålingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer