Lange køer:

Ny dagsrekord i 2021 for Vinmonopolet

Bare to dager etter at forrige salgsrekord for 2021 ble satt, satte dagens omsetning på Vinmonopolet ny rekord.

VENTING: Det er lange køer inn mot diverse Vinmonopolet før 17. mai. Noen har stått så lenge som en time. Vis mer
Publisert

- Vi har solgt en million og 56 000 liter fordelt på 330 000 kunder, forteller pressevakt Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet til Børsen fredag kveld.

Fredag har det var langstrakte køer foran Vinmonopolet flere steder i landet. I Oslo og Bergen ble det meldt om 150 meter lange køer og opptil en times ventetid flere steder.

Ifølge Hagen Asp har dagen vært svært hektisk.

LANGE KØER: På Vinmonopol over det ganske land var det lange køer fredag ettermiddag. Et steinkast unna Vinmonopolet på Grønland, er det også et sted med lang kø fredag ettermiddag - nemlig Fattighuset. Reporter: Jeanette Nyhammer Vik. Video: Lars Eivind Bones. Vis mer

3. plass i pandemien

I løpet av den første timen fredag var det 36 000 kunder inne og kjøpte 130 000 liter alkoholholdige drikkevarer, ifølge NTB.

- Det toppet seg mellom klokka 12 og 14, men det har stort sett vært jevnt salg. Så dabbet det litt av utover dagen. Det kan jo være at folk dro for å handle tidlig, siden det har vært en inneklemt fridag.

Fredag ble også den tredje mest travle dagen på Vinmonopolet siden pandemien stengte Norge 12. mars i fjor.

GRØNLAND: Det var lange køer utenfor Vinmonopolet på Grønland i Oslo fredag. Foto: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET
GRØNLAND: Det var lange køer utenfor Vinmonopolet på Grønland i Oslo fredag. Foto: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET Vis mer

Regner med hektisk lørdag

Hagen Asp regner med at det blir stor pågang også på lørdag.

- Det blir mest sannsynlig hektisk i morgen også. Det er forventa. Det er jo rett før 17. mai og det er en lørdag. Men butikkene er godt trent og vet hva som venter dem, så det skal gå fint.

Hun oppfordrer alle som har tenkt seg på polferd om å holde avstand og tenke på smittevernet.

- Hvis det er mulig, er det flott om folk drar alene, og det er også fint å planlegge i forkant, slik at det går kjapt og effektivt når man først er inne i butikken.

Den forrige dagsrekorden for inneværende år, ble satt onsdag med 960 000 solgte liter. Hakk i hæl følger 30. april med 930 000 liter.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer