Kidnapping

Ny dramatisk vending

En voldsom uenighet om foreldreretten mellom den tyske radioprogamlederen Stephan Hensel og ekskona og restaurantarving Christina Block har tatt en ny vending.

DRAMA: Biffarvingen Christina Block sammen med sin nåværende partner Gerhard Delling. Block har over lengre tid hatt en disputt med eksmannen Stephan Hensel om foreldrerett. Foto: EventpressMP / NTB
DRAMA: Biffarvingen Christina Block sammen med sin nåværende partner Gerhard Delling. Block har over lengre tid hatt en disputt med eksmannen Stephan Hensel om foreldrerett. Foto: EventpressMP / NTB Vis mer
Publisert

Etter en angivelig kidnapping nyttårsaften melder tyske medier fredag kveld at barna nå er tilbake hos faren.

Hensel, som er bosatt i Danmark, skal ha sett på fyrverkeriet nyttårsaften sammen med barna på 10 og 13 år da de ble overfalt på en kafé. Ifølge dansk politi skal 49-åringen ha blitt slått og dyttet i bakken, og de to barna skal ha blitt tvunget inn i en bil av flere menn.

Dette kidnappingsforsøket fanget på overvåkningskamera ryster sosiale medier. Video: Twitter Vis mer

Barnefordeling

Han har i flere år ligget i en bitter barnefordelingssak med ekskona, Christina Block, som er arving til en svær kjede med biffrestauranter i Tyskland.

Andre nyttårsdag bekreftet tysk politi at barna trolig befant seg hos moren i Hamburg.

Gjennom en talsperson bekreftet også Block selv tirsdag at barna har det bra og befinner seg hos henne, ifølge BT.

Men fredag har saken igjen tatt en ny dramatisk vending. Ifølge Hamburger Morgenpost er barna nå tilbake hos faren i Danmark etter at han gikk rettens vei.

- Faren har sendt inn en hastesøknad til den høyere regionale domstolen med mål om å få barna returnert til ham umiddelbart. Dette omfatter en søknad om at foreldreretten midlertidig bør overføres til faren alene, og at mora må overlevere barna, sier talsperson for retten, Kai Wantzen, til avisa.

Retten ga Hensel medhold i dette.

- Barnas beste

- Dette er basert på en vurdering av at det å returnere barna til faren på nåværende tidspunkt vil være i barnas beste interesse. Retten tok med i vurderingen at barna har bodd hos faren i nesten 2,5 år og, ifølge troverdige påstander fra faren, ble fjernet fra miljøet sitt under ekstremt stressende omstendigheter, opplyser retten.

Domstolen opplyser også at barna allerede skal være gjenforent med faren i Danmark fredag kveld.

KIDNAPPING: Seks år gamle Ken’Adi Nash blir forsøkt tatt av en forbigående mann foran sitt eget hjem 23. august. Video: FOX29. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

En dansk domstol konkluderte også torsdag med at Hensel burde få full foreldrerett for barna.

Block og Hensel har i flere år vært i en bitter strid om foreldreretten. Ifølge Welt leverte ikke Hensel barna tilbake til mora etter en ferie 2021, og hun skal siden ha kjempet for å få dem tilbake til Hamburg.

Block er nå gift med Gerhard Delling, som er en annen tysk TV-profil og sportsjournalist. Som datter av biffkongen Eugen Block ligger hun an til å arve en formue på 350 millioner pund, cirka 4,5 milliarder kroner, ifølge The Telegraph.