Ny jobb: - Takk og farvel

Hareide tiltrer stillingen 1. januar 2022. - Jeg er veldig glad, Norge er jo en stormakt på dette, sier Hareide til Dagbladet. Den tidligere KrF-lederen hadde flere tilbud, men valget falt på sjøfarten.

NY JOBB: Knut Arild Hareide er ny sjøfartsdirektør. Foto: NTB
NY JOBB: Knut Arild Hareide er ny sjøfartsdirektør. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i en pressemelding fra regjeringen fredag. Hareide er utnevnt som direktør for Sjøfartsdirektoratet for en periode på seks år.

- Sjøfartsdirektoratet skal bidra til å sikre Norges posisjon som en ledende sjøfartsnasjon. Med Knut Arild Hareide får Sjøfartsdirektoratet en svært godt kvalifisert leder med bred erfaring fra politikk og næringsliv, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressemelding.

Hovedpersonen selv er storfornøyd.

- Dette er en flott mulighet. Norge er jo en sjøfartsnasjon, en stormakt på området. Nå jeg få lov til å hjelpe næringa gjennom det grønne skiftet. Det er en agenda jeg fullt ut står inne for, sier Hareide til Dagbladet.

- Jeg hadde flere tilbud, men dette var det riktige for meg og min familie.

- Og det er helt sikkert garantert aldri mer rikspolitikk på deg?

- Ja. Helt sikkert. Sånn er det. Nå er det takk og farvel, sier Hareide.

Knut Arild Hareide var leder for KrF fra 2011 til 2019, og var samferdselsminister fra 2020-2021. Han har erfaring både fra rikspolitikken og kommunepolitikken.

Hareide var stortingsrepresentant fra 2009 til 2021, og var miljøvernminister fra 2020-2021.

- Som tidligere statsråd i flere departement kjenner han både forvaltningen og sektoren godt, og jeg ser fram til et godt samarbeid i åra framover, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressemelding, sier Skjæran.

Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer