Ny jobb for Solvik-Olsen

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (47) blir rådgiver i selskapet som var først ute med å teste selvkjørende kjøretøy på norske veier.

SELVKJØRT: Ketil Solvik-Olsen blir seniorrådgiver i Stavanger-selskapet Forus PRT, som var først med å teste selvkjørte kjøretøy i Norge. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix
SELVKJØRT: Ketil Solvik-Olsen blir seniorrådgiver i Stavanger-selskapet Forus PRT, som var først med å teste selvkjørte kjøretøy i Norge. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere Frp-nestlederen blir seniorrådgiver i Forus PRT fra 1. desember. Stavanger-selskapet utvikler moderne kollektivløsninger, og var var først i ute med å teste selvkjørende kjøretøy på norske veier.

Partileder i magen

Det vakte internasjonal oppsikt da Solvik-Olsen sa fra seg statsrådsposten i august fjor for å følge legekona som hadde fått jobb i USA. Det siste året har paret og deres to barn bodd i Birmingham Alabama.

Rogalendingen ble imidlertid sittende som andre nestleder i Frp helt fram til Terje Søviknes og Sylvi Listhaug ble valgt i april i år. Han er fortsatt med i sentralstyret i Fremskrittspartiet, og har nylig uttalt at han ser for seg fortsatt fremskutte posisjoner i norsk politikk.

I et intervju med Dagbladet for bare tre uker siden bekreftet Solvik-Olsen at han kan tenke seg å ta over partilederjobben i Frp den dagen Siv Jensen gir seg.

Det er uklart hva den nye jobben betyr for politikerkarrieren. Likevel blir det nå hjem til Rogaland for mannen fra Time på Jæren.

Som samferdselsminister jobbet Solvik-Olsen med å modernisere lovverket for å tillate autonome kjøretøy. Tilsvarende utvikling ble gjennomført for skipsfarten med egne testområder langs kysten for autonom skipsfart og en egen strategi for flygende droner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer