Ny jobb for Solvik-Olsen

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (47) blir rådgiver i selskapet som var først ute med å teste selvkjørende kjøretøy på norske veier.

SELVKJØRT: Ketil Solvik-Olsen blir seniorrådgiver i Stavanger-selskapet Forus PRT, som var først med å teste selvkjørte kjøretøy i Norge. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix
SELVKJØRT: Ketil Solvik-Olsen blir seniorrådgiver i Stavanger-selskapet Forus PRT, som var først med å teste selvkjørte kjøretøy i Norge. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere Frp-nestlederen blir seniorrådgiver i Forus PRT fra 1. desember. Stavanger-selskapet utvikler moderne kollektivløsninger, og var var først i ute med å teste selvkjørende kjøretøy på norske veier.

Partileder i magen

Det vakte internasjonal oppsikt da Solvik-Olsen sa fra seg statsrådsposten i august fjor for å følge legekona som hadde fått jobb i USA. Det siste året har paret og deres to barn bodd i Birmingham Alabama.

Rogalendingen ble imidlertid sittende som andre nestleder i Frp helt fram til Terje Søviknes og Sylvi Listhaug ble valgt i april i år. Han er fortsatt med i sentralstyret i Fremskrittspartiet, og har nylig uttalt at han ser for seg fortsatt fremskutte posisjoner i norsk politikk.

I et intervju med Dagbladet for bare tre uker siden bekreftet Solvik-Olsen at han kan tenke seg å ta over partilederjobben i Frp den dagen Siv Jensen gir seg.

Det er uklart hva den nye jobben betyr for politikerkarrieren. Likevel blir det nå hjem til Rogaland for mannen fra Time på Jæren.

Som samferdselsminister jobbet Solvik-Olsen med å modernisere lovverket for å tillate autonome kjøretøy. Tilsvarende utvikling ble gjennomført for skipsfarten med egne testområder langs kysten for autonom skipsfart og en egen strategi for flygende droner.

Flere vil velge kollektiv

– Med stadig bedre og mer fleksible tjenester tilpasset individuelle behov, tror jeg at mange flere kommer til å velge kollektive løsninger i fremtiden, sier Solvik-Olsen.

PROMILLEDRAKT: Avholdsmann og tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen tester en såkalt promilledrakt. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Teknologi for autonome kjøretøy vil styrke kollektivtransportens rolle i transportsektoren, tilføyer han.

Jeg er glad for å kunne bidra innen en sektor med et enormt potensial, sier Solvik-Olsen.

- Solvik-Olsen har i lang tid vist et brennende engasjement for å utvide, effektivisere og modernisere kollektivtransporten, og vi har svært like ambisjoner og tanker om fremtiden, sier daglig leder Linn Therese Lohne Marken i Forus PRT i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer