Forbrukertillit:

Ny knekk for norsk økonomi

Etter at Norge i desember nådde «grønne tall» for første gang i 2020, snur forbrukertilliten brått igjen i årets første måned.

STRENGT: Oslo er blant kommunene som har innført strenge regler for å slå ned smitten av nye mutasjoner av coronaviruset. Foto: Berit Roald / NTB
STRENGT: Oslo er blant kommunene som har innført strenge regler for å slå ned smitten av nye mutasjoner av coronaviruset. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Nordmenns tro på egen og landets økonomi falt som en stein da coronakrisa slo inn over Norge.

Det ble derfor trukket fram som en skikkelig gladnyhet, da forbrukertillitsindeksen (CCI) for desember viste grønne tall for første gang i 2020. Det tydet på en voldsom snuoperasjon, etter et historisk dystert år.

Fredag ble imidlertid ferske tall for januar lagt fram, og den seineste tillitsmålingen fra Opinion er ikke like hyggelig. Rapporten konkluderer nemlig med at nordmenns tro på landets økonomi om 12 måneder har fått seg en knekk.

- Indikatoren som i størst grad bidro til en svak positiv CCI i desember, troen på landets økonomi om 12 måneder, går markant tilbake i januar, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion i en uttalelse om de ferske tallene.

Den går tilbake med 5,2 poeng, til 0,8 poeng, og er hovedårsaken til at CCI går tilbake i januar, forklarer Høidahl videre.

«Troen på egen økonomi nå og om 12 måneder styrker seg ytterligere fra desember, fram henholdsvis 1,4 poeng til 1,9 poeng for egen økonomi nå, og egen økonomi om 12 måneder med 0,9 poeng, til 9,2 poeng i januar.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer