Ny konsernledelse i Schibsted Media

Siv Juvik Tveitnes skal lede det nye medieselskapet Schibsted Media, som skilles ut fra Schibsted og selges til Tinius-stiftelsen.

Foto: Emma-Sofia Olsson / Schibsted
Foto: Emma-Sofia Olsson / Schibsted Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdateres

Nå er ny konsernledelse på plass, skriver Schibsted Media i en pressemelding, og omtaler det som «en viktig milepæl».

Siv Juvik Tveitnes går inn som konsernsjef i Schibsted Media.

- Med dagens annonsering av ny konsernledelse, har vi tatt et viktig skritt i retning av å sjøsette Schibsted Media som nytt selskap. Vi bygger en virksomhet som skal lede an i den nordiske mediebransjen, sier Siv Juvik Tveitnes, påtroppende konsernsjef i Schibsted Media, i en pressemelding.

Schibsted står foran store endringer i selskapsstrukturen. 11. desember kunngjorde de at konsernet skal splittes i to: ett rent medieselskap, som ikke er på børs og eies av stiftelsen Tinius, og ett offentlig børsnotert markedsplasselskap.

Øyulf Hjertenes og Fredric Karén får i sine nye roller et særlig ansvar for Schibsted Medias portefølje i henholdsvis Norge og Sverige, med unntak av VG, Aftenposten og Aftonbladet, skriver Schibsted Media.

Det innebærer at Hjertenes får ansvar for blant annet BT, Stavanger Aftenblad, nisjemedier og print, samt partnerskap i Norge. Karén vil være ansvarlig for Svenska Dagbladet, Omni og for partnerskap i Sverige.

Grethe Malkmus og Stine Halla er nye tilskudd i ledergruppen. Stine Halla får ansvar for finans, strategi, juridisk og M&A. Malkmus blir ansvarlig for HR/people, facility og kommunikasjon.

DAGBLADET PRESISERER: Denne saken hadde tidligere tittelen «Hun tar over» på forsiden av Dagbladet.no. I en tidligere versjon av saken sto det også at Kristin Skogen Lund i går gikk av som konsernsjef i Schibsted, noe som kunne oppfattes som at Juvik Tveitnes overtar for Skogen Lund som konsernsjef for Schibsted. Det riktige er at Juvik Tveitnes blir konsernsjef for det nye medieselskapet Schibsted Media, som skilles ut fra Schibsted og selges til Tinius-stiftelsen.