Ny kroneknekk

Den norske krona svekket seg ytterligere onsdag morgen.

SVEKKES: Den norske krona er historisk svak. Foto: Berit Roald / NTB
SVEKKES: Den norske krona er historisk svak. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har den norske krona svekket seg ytterligere, og onsdag morgen skal det 11,9 norske kroner til for å kjøpe én euro, skriver DN.

Det kommer etter et kraftig oljeprisfall.

Den norske krona er historisk svak, og har svekket seg mer enn 20 prosent mot euro og 16 prosent mot dollaren det seineste året.

- Kommer i bakgrunnen

Økonomer har ulike teorier om hvorfor den norske krona er så svak.

- Jeg tror valutamarkedet har sett at Norges Bank har vært litt mindre opptatt av å sette renta så høyt for å bekjempe inflasjonen. Vi har rett og slett brukt litt lengre tid på det. Og da har Norges Bank kommet i bakgrunnen av andre lands sentralbanker, har rente- og valutastrateg i Handelsbanken Nils Kristian Knudsen tidligere sagt til Børsen.

En annen grunn er at olje- og gassprisene klatret voldsomt i 2022, men så har falt igjen.

- Vi tilbake til finanskrisen for å se så store bevegelser i rentemarkedet. Den norske krona er veldig sårbar for svingninger i finansmarkedene. Da skal det litt til å investere i norske kroner. Det er en risikofylt investering, mener Knudsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer