Ny nedtur på Oslo Børs

Tungt på Wall Street, rolig i Asia og fortsatt lav oljepris. Oslo Børs fortsetter nedturen.

FORSIKTIG: Børsen strever i forbindelse med koronaviruset.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORSIKTIG: Børsen strever i forbindelse med koronaviruset. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs pekte forsiktig opp fra start og vaket lenge i pluss før pilene snudde brått nedover ved 15.30-tida. Ved stenging endte hovedindeksen på Oslo Børs ned 1,33 prosent til 727,68 poeng. Dermed fortsetter nedturen fra i går.

Selv om hovedindeksen har klatret betraktlig siden årets foreløpige bunnpunkt den 16. mars, er hovedindeksen stadig ned med nær 22 prosent siden årsskiftet.

Prisen på nordsjøolje falt videre torsdag, og var ved stengetid på Oslo Børs på 27,7 dollar fatet. Ikke uventet var dermed olje- og gassgiganten Equinor blant selskapene som trakk hovedindeksen ned, etter et fall på 3,79 prosent.

Tungvekteren DNB åpnet i pluss, men også her snudde det og ved stenging var DNB-aksjen ned 2,86 prosent.

Det hardt pressede flyselskapet Norwegian fortsetter på sin side en mild opptur etter tirsdagens brutale fall, og endte dagen opp 4,17 prosent til en kurs på fem kroner.

Mørkt i USA

Asiatiske børser endte i snitt ned 0,5 prosent natt til i dag, etter at Wall Street stengte med et fall på 1,8 prosent i snitt på de toneangivende børsene onsdag kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer