Ny nedtur: Varsel om avslag

Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø ønsket å rydde opp i omstridt hyttesak. Nå har ekteparet møtt nok en hump i veien.

- VIL RYDDE OPP: Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø har tidligere gjort det klart at de ønsker å rette opp i de hytteforholdene som kommunen mente var i strid med plan- og bygningsloven. Her er paret avbildet i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- VIL RYDDE OPP: Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø har tidligere gjort det klart at de ønsker å rette opp i de hytteforholdene som kommunen mente var i strid med plan- og bygningsloven. Her er paret avbildet i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tidligere i år ble det kjent at komikerparet Pernille Sørensen (44) og Dagfinn Lyngbø (49) ønsket å gjøre drastiske endringer på hytta si i Paradisbukta på Tjøme.

Bakteppet var et tilsyn fra Færder kommune i februar 2021, der byggesaksmyndigheten mente å ha avdekket seks ulovlige tiltak på eiendommen.

Dermed satte KB Arkitekter, på oppdrag fra Sørensen og Lyngbø, i gang med en omfattende søknad til Færder kommune. Den ble levert i februar i år.

- Negativ til søknaden

Nå har byggesaksavdelingen tatt stilling til innholdet - og sendt varsel om mulig avslag. I kommunens foreløpige vurderinger av søknader om riving, endringer og tilbygg, anbefales det å sende inn en ny og revidert søknad.

- Kommunen varsler avslag fordi vilkårene for å innvilge dispensasjon ikke er oppfylt. Kommunen er altså negativ til søknaden, heter det i tilsvarsbrevet fra Færder.

KB Arkitekter har blant annet søkt om rammetillatelse og dispensasjon fra byggeforbudet i forbindelse med utbedringene. I søknaden kommer det fram at Sørensen og Lyngbø blant annet vil fjerne en balkong på østsiden av hytta, og erstatte den med gangbane og trapp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.