Ny øl-alarm

Nok en gang varsler Heineken økte øl-priser.

ØKTE PRISER: Heineken varsler igjen økte øl-priser. Foto: Reuters / NTB
ØKTE PRISER: Heineken varsler igjen økte øl-priser. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar varslet nederlandske Heineken at ølprisene skulle opp som følge av stigende inflasjon, dyrere råvarer og høye transportkostnader.

Det var før krigen i Ukraina.

Da verdens nest største ølprodusent la fram salgstall for første kvartal onsdag, kom det nok en pris-alarm, skriver Finansavisen. Selskapet legger til grunn at det er større usikkerhet for verdensøkonomien og råvaremarkedene under krigen.

Samtidig importerer selskapet store mengder korn fra Ukraina og Russland.

Det går likevel ikke dårlig for ølgiganten, som økte inntektene på over 35 prosent fra samme periode i fjor. Coronalettelsene er blant det som har ført til økt omsetning.

Det er ukjent hvor mye Heineken ønsker å øke prisene. Det var heller ikke kjent da Børsen omtalte prisstigning i februar.

Den gang uttalte den norske bryggeribransjen bekymring over de økte prisene.

- Også norske drikkevareprodusenter opplever betydelige kostnadsøkninger på flere områder nå - kraftpriser, emballasje, råvarer og transport er noe av det som har økt betydelig i pris, sa direktør for Bryggeri-og drikkevareforeningen (BROD), Erlend Fuglum da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer