Ny opptur på Oslo Børs

Oslo Børs fulgte fallet i Asia fra start, men hentet seg inn torsdag ettermiddag.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs startet ned torsdag, og var kort tid etter åpning ned 1,9 prosent. Med unntak av noen få bølgedager har resten av dagen vært en vandring i oppoverbakke. De siste minuttene før stenging skjøt hovedindeksen fart og endte ved stenging opp 1,4 prosent til 692,04 poeng.

Et nytt fall i oljeprisen sørget for at Equinor var blant dagens tapere tidlig om morgenen. Etter 20 minutter lå oljegiganten ned over 5 prosent. Men her også hentet aksjen seg inn mot slutten av dagen. Ved stenging endte Equinor-aksjen ned 0,52 prosent.

DNB (4,59), Orkla (5,21) og Telenor (3,07) trakk alle hovedindeksen oppover, mens Mowi trakk mest ned - med en merkbar nedgang på 3,5 prosent.

Snuoperasjonen for hovedindeksen på Oslo Børs kommer etter et mer betydelig fall i Asia.

Aksjemarkedet i Japan falt torsdag 4,5 prosent, tross børsoppgang i USA og Europa dagen før og enigheten om den amerikanske krisepakken.

Redningspakken på 2.200 milliarder dollar er nå vedtatt i Senatet i USA. Den går dermed videre for godkjenning i Representantenes hus som skal stemme over pakken fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer