Trump varsler nytt nettsamfunn:

Ny plan bekymrer

Donald Trump, som er utestengt fra Twitter og Facebook, planlegger å lansere sitt eget nettsamfunn. Det synes IT-ekspert Torgeir Waterhouse at er bekymringsfullt.

- BEKYMRINGSFULLT: IT-ekspert Torgeir Waterhouse mener at det er bekymringsfullt at Donald Trump vil lansere sitt eget nettsamfunn. Foto: Rachel Mummey / Reuters / NTB
- BEKYMRINGSFULLT: IT-ekspert Torgeir Waterhouse mener at det er bekymringsfullt at Donald Trump vil lansere sitt eget nettsamfunn. Foto: Rachel Mummey / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag kunngjorde USAs tidligere president Donald Trump at han planlegger å lansere et nytt nettsamfunn kalt Truth Social i starten av 2022.

IT-ekspert Torgeir Waterhouse sier til Dagbladet at det er bekymringsfullt, men ikke overraskende.

- Dette er ikke overraskende. Donald Trump har vært desperat etter å styre informasjonsflyten og kontrollere hvordan han kan bruke tjenester til å dele sitt syn på verden, sier Waterhouse til Dagbladet og fortsetter:

- I tillegg har han ikke vært villig til å forholde seg til reglene til de forskjellige tjenestene slik som alle andre. Derfor er det ikke helt ulogisk at han ønsker å starte sitt eget sosiale medium.

Kan bli fristed

Forfatter John Færseth, som har skrevet en bok om konspirasjonsteorier, tror det skal mye til å konkurrere med de etablerte sosiale mediene.

- Vi har sett flere forsøk på å lage alternativer til Facebook. Det har ikke vært noen suksess foreløpig, sier han til Dagbladet, og viser eksempelvis til Gab og MeWe.

- Man kan jo tenke seg at det kan få nok momentum og brukere til å bli levedyktig. Men det vil nok trolig bli et ekkokammer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer