Norges Bank:

Ny renteavgjørelse onsdag

Norges Bank holder seg til planen og venter til juni med å sette styringsrenta ytterligere opp, tror økonomene. I denne omgang blir den holdt uendret.

VARSLER RENTEHEVINGER: Sentralbanken, med Ida Wolden Bache i spissen, har varslet flere rentehevinger framover. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VARSLER RENTEHEVINGER: Sentralbanken, med Ida Wolden Bache i spissen, har varslet flere rentehevinger framover. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Norges Bank har ikke sagt noe som tilsier at styringsrenta skal settes opp under rentemøtet onsdag. I siste Pengepolitisk rapport fra mars signaliserte sentralbanken derimot at neste økning kommer i juni. Den planen gjelder fortsatt, og rentekomiteen vil følge den, ifølge flere økonomer.

- Variasjoner i grunnlaget er trolig innenfor forventningene. Vi venter at Norges Bank holder styringsrenta på 0,75 prosent på møtet denne uka og gjentar signalene om økning i juni, skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets i en forhåndsanalyse.

Han viser til at veksten fastlands-BNP har vært lavere enn forutsatt i marsrapporten, og at inflasjonen ligger under anslagene til Norges Bank. Arbeidsledigheten har falt noe mer enn sentralbanken så for seg, mens boligprisene har steget mye mer enn anslagene for første kvartal tilsa.

Risikoen for en inflasjonsoverraskelse er redusert, konkluderer Aamdal.

Sikter mot 2,5 prosent

Norges Banks rentekomité møtes onsdag for å drøfte rentesettingen framover. Konklusjonen blir presentert først torsdag klokka 10. Møtet er et såkalt mellommøte hvor det verken holdes pressekonferanse eller publiseres Pengepolitisk rapport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer