Ny russisk toppsjef funnet død

Pavel Ptsjelnikov føyer seg inn i rekka av russiske forretningsmenn som har dødd under mistenkelige omstendigheter.

FUNNET DØD: Den russiske næringslivstoppen Pavel Ptsjelnikov er funnet død i sin leilighet i Moskva. Foto: Privat
FUNNET DØD: Den russiske næringslivstoppen Pavel Ptsjelnikov er funnet død i sin leilighet i Moskva. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Den russiske næringslivstoppen Pavel Ptsjelnikov ble onsdag morgen funnet død på balkongen på sin leilighet i Moskva, melder en rekke russiske medier.

Ifølge russisk politi tyder alt på at Ptsjelnikov har tatt sitt eget liv, melder Newsweek.

Det sås imidlertid tvil om dødsfallet faktisk var et selvmord.

Hevder han ble drept

Top Cargo 200, et nettsted som kartlegger russiske offiserer via OSINT, etterretning med åpne kilder, hevder Ptsjelnikov har blitt drept.

Ptsjelnikov var kommunikasjonsdirektør i Digital Logistics, et underselskap til det russiske statseide jernbaneselskapet. Ifølge Newsweek skal selskapet ha vært involvert i frakt av militært utstyr til krigen i Ukraina.

Ifølge Top Cargo 200 skal selskapet ha blitt klandret for å ikke kunne beskytte russisk jernbaneinfrastruktur fra hackerangrep fra Ukraina, hvilket angivelig har ført til forsinkelser i forsyningslinjer til Russland.

Mistenkelige omstendigheter

Dødsfallet er det siste i rekka av næringslivstopper som dør under det som beskrives som mistenkelige omstendigheter.

1. september ble Ravil Maganov, styreleder i Russlands nest største oljeselskap Lukoil, funnet død.

Dødsfallet skal ha skyldtes et fall fra sjette etasje i sykehuset i Moskva der han ble behandlet. Også i det tilfellet har russiske myndigheter gjennom statskontrollerte medier uttalt at de mistenker selvmord.

Kritiserte krigen

Telegramkanalen Baza hevder på sin side at Maganov falt etter å ha klatret opp i en vinduskarm for å røyke. Det hevder videre at det var funnet en sigarettpakke på stedet, skriver The Times.

Lukoil er Russlands nest største selskap etter Gazprom og er i motsetning til sistnevnte privateid. Styret, der Maganov var leder, vekket oppsikt da de i mars gikk hardt ut mot Russlands krig i Ukraina.

Mange av forretningsmennene som har dødd under disse omstendighetene siden krigen i Ukraina startet har tilknytning til den russiske statlige gassgiganten Gazprom.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer