Kabinforhandlinger

Ny SAS-streik vil velte kriselån

Det livsviktige nødlånet på 7 milliarder kroner kan trekkes tilbake dersom SAS rammes av en ny storstreik.

SNUBLETRÅD: De kommende kabinforhandlingene i SAS kan velte det livsviktige nødlånet om forhandlingene ikke fører til enighet. Foto: Annika Byrde / NTB
SNUBLETRÅD: De kommende kabinforhandlingene i SAS kan velte det livsviktige nødlånet om forhandlingene ikke fører til enighet. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Det amerikanske investorselskapet Apollo Global Management har gitt SAS tilsagn om et nødlån på 700 millioner dollar.

Pengene skal sikre driften av det gjeldstyngede skapet mens restruktureringen pågår under konkursbeskyttelse ved en domstol i USA.

Men nå viser det seg at lånet ikke er hundre prosent i boks. Tvert om har Apollo sikret seg en klausul som gir investorselskapet rett til å stryke lånet dersom SAS blir rammet av en ny omfattende streik, skriver Finans.

Og neste uke braker det løs med forhandlinger mellom SAS og kabinforeningene i selskapet. Blir det ikke enighet, ja så blir det streik.

Nye opplysninger

Nestleder i LO-tilknyttede Norsk Kabinforening, Michael Holden, sier det er på høy tid at de kabinansatte får et lønnsløft.

- Vi håper på forståelse for at vi trenger å løfte vår yrkesgruppe. Det blir utfordrende, men målet er å sikre et løft som gjør at vi i hvert fall kan tette gapet til konkurrentene Norwegian, Flyr og Norse, sier Holden til Børsen.

- Hva tenker du om at ledelsen i SAS har gått med på en låneklausul som dere blir nødt til å ta hensyn til i forhandlingsrommet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer