USA sanksjonerer:

Ny smell for oligarkene

Joe Biden lovet å gå etter oligarkene. Nå strammes det ytterligere rundt lommebøkene til åtte superrikinger.

NYE SANKSJONER: Det er tøffe tider for Alisjer Usmanov, som verken får flytt i privatfly eller seilt på gigayatch. Foto: Aleksej Druzhinin/Sputnik/Kremlin/NTB
NYE SANKSJONER: Det er tøffe tider for Alisjer Usmanov, som verken får flytt i privatfly eller seilt på gigayatch. Foto: Aleksej Druzhinin/Sputnik/Kremlin/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU sanksjonerte mandag 25 oligarker og andre innflytelsesrike medlemmer. Allerede har misnøyen blant Vladimir Putins innerste krets dryppet ut offentlig.

Natt til onsdag lovet USAs president Joe Biden at oligarkene hadde mer i vente.

– Til russiske oligarker og korrupte ledere som har svindlet til seg milliarder av dollar ved hjelp av dette voldelige regimet - nå er det nok, tordnet han i sin «State of the Union»-tale.

Torsdag ble det gjort alvor av trusselen. USA har sanksjonert åtte personer som har gigaformuer eller er tett på Putin. Det opplyser de om i en pressemelding.

«Favoritt-oligark»

Blant dem er forretningsmagnaten Alisjer Usmanov. Eiendommene hans i USA er nå blokkert fra bruk, inkludert hans private jetfly.

Det har allerede vært en tøff uke for verdens 99. rikeste person. EU førte han opp på svartelista mandag, med begrunnelsen om at han er en av «Putins favoritt-oligarker».

Han har også fått superyatcten «Dilbar» beslaglagt av tyske myndigheter, og også bruken av denne inkluderes i USAs nye sanksjoner.

- Vi vil få Putin til å føle presset, vi vil få folk rundt ham til å føle presset, uttalte talspersoner for Det hvite hus, Jen Psaki, torsdag, ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer