Ny utvikling: - Får ikke solgt

Prisøkning og høy rente har direkte innvirkning på utleiemarkedet i Norges nest største by.

FÅR IKKE SOLGT: Uteleiemegleren Bergen får nå henvendelser fra folk som ikke får solgt boligene sine. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FÅR IKKE SOLGT: Uteleiemegleren Bergen får nå henvendelser fra folk som ikke får solgt boligene sine. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Normalt er seinhøsten lavsesong på leiemarkedet i Bergen. Slik er det ikke i år.

Det forteller daglig leder i Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove, til Børsen.

- I oktober i år var det godt trykk i leiemarkedet og vi leide ut nesten 22 prosent flere boliger enn vi gjorde i september. Faktisk skrev vi flere leiekontrakter i oktober enn vi gjorde i august, som er høysesong på leiemarkedet i Bergen. Og denne store aktiviteten har langt på vei fortsatt i første halvdel av november, forklarer Hove.

Les flere saker fra Bergen her.

- Får ikke solgt

Samtidig ser Utleiemegleren en annen, ny tendens. Den økte renta og de usikre, økonomiske framtida, gjør at mange revurderer salg av boligene sine.

- En utvikling vi har begynt å merke den siste tiden er at det er flere som tar kontakt med oss og ønsker å leie ut boligen sin fordi de ikke får solgt den, sier Hove.

Han tror dette skyldes at folk er forsiktige, kombinert med at bankene den siste tida har strammet inn utlånspraksisen sin. Noen sitter også stille i båten i vente på at boligprisene faller, før de kjøper seg en bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.