Dagbladet avslører:

Nye aksjeopplysninger

Ifølge nye dokumenter fra Statsministerens kontor hadde Sindre Finnes flere utenlandsinvesteringer i 2013 og 2014. De er alle en del av de allerede omtalte Sveits-investeringene, ifølge Finnes' advokat.

INVESTERTE: Sindre Finnes har eid aksjer i flere utenlandske selskaper. Det opplyste han selv til Statsministerens kontor. Foto: Lars Eivind Bones
INVESTERTE: Sindre Finnes har eid aksjer i flere utenlandske selskaper. Det opplyste han selv til Statsministerens kontor. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • I en tidligere versjon av denne saken skrev vi at Sindre Finnes, via sin advokat, hadde gitt feil informasjon om sine utenlandsinvesteringer. Finnes har tidligere opplyst at han eide aksjer i utlandet hos en forvalter i Sveits. Børsen skrev i denne artikkelen at nye aksjer som ble opplyst om mandag kveld viste at han også har investert i andre land. Det hadde vi ikke grunnlag for å slå fast. Disse aksjene er også en del av Sveits-investeringene, mener Sindre Finnes' advokat Thomas Skjelbred. Saken ble rettet kort tid etter publisering.

Mandag ettermiddag viser nye lister fra Statsministerens kontor, som Børsen har fått innsyn i, at Sindre Finnes eide aksjer i fem utenlandske selskaper i 2013 og 214.

Finnes har tidligere bekreftet at han eide aksjer i utlandet hos en forvalter i Sveits fram til 2020, der han mener han ble utsatt for et bedrageri.

Finnes har tidligere avvist overfor Børsen at han har hatt flere utenlandsinvesteringer enn de via forvalteren i Sveits.

I de nye dokumentene fra SMK framgår det at Finnes hadde investert i flere selskaper enn det som var kjent. Disse investeringene var imidlertid en del av Finnes' investeringer i Sveits, ifølge hans advokat.

Det er derfor ikke riktig at Finnes, via sin advokat, ga feil informasjon om sine utenlandsinvesteringer, slik Børsen tidligere meldte.

Kommentator i Dagbladet Sondre Hansmark la merke til flere detaljer som du ikke fikk se på NRKs «Debatten» med Erna Solberg. Video: NRK / Dagbladet TV Vis mer

Benektet annen utenlandshandel

Ved flere anledninger har han, via sin Elden-advokat Thomas Skjelbred, benektet å ha hatt andre utenlandsinvesteringer.

Den 28. september, skrev Thomas Skjelbred følgende i en e-post til Børsen:

- Sindre Finnes bekrefter ovenfor meg at han ikke har eller har hatt noen andre utenlandsinvesteringer, skrev Finnes' advokat Thomas Skjelbred i en e-post til Børsen 28 september.

Det samme skrev advokaten den 25. september:

- Sindre Finnes oppgir at han ikke har hatt noen andre investeringer i utlandet utover det bedrageriet han var utsatt for i 2004-2005, som allerede er omtalt i media.

Ifølge de nye dokumentene fra SMK hadde Finnes aksjer i disse selskapene i 2013 og 2014:

Razor Resources

Infinio Group

River Hills

Mayan Gold

121-view

At Finnes hadde investert i akkurat disse selskapene, var ikke kjent. De er en del av investeringene via forvalteren i Sveits, ifølge Finnes' advokat.

- «Sveits-investeringene»

Mandag ettermiddag opplyser Thomas Skjelbred til Børsen at Finnes mener disse investeringene er en del av de allerede omtalte Sveits-investeringene.

- Når det gjelder utenlandsinvesteringer som fremkommer av dokumenter fra SMK, opplyser Finnes til meg at dette er en del av den investeringen som ble gjort i 2004-2005, omtalt som «Sveits-investeringene» i media, skriver han i en e-post til Børsen.

Skjelbred skriver at det for tida pågår et samarbeid med ulike finansinstitusjoner for å utarbeide og sammenstille en oversikt over Sindre Finnes' aksjehandler i perioden Erna Solberg var statsminister, som vil være klar mot slutten av denne uka.

Finnes vil samarbeide og være åpen ovenfor de ulike instansene, men han vil ikke kommentere enkeltsaker eller enkelthandler i media.

Hells Angels-spor

Finnes la tirsdag i forrige uke fram informasjon om investeringer i Sveits, der han hevder han ble utsatt for et investeringsbedrageri.

Dagbladet avslørte at mannen som Sindre Finnes investerte hos, er dømt for å ha hvitvasket store beløp i Canada - som delvis skal stamme fra en leder av Hells Angels.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer