Nye detaljer: - Ble kledd naken

Katerina Pitzner deler nye detaljer fra datteras fengselsopphold i Dubai. - Hun ble ydmyket, sier mora i en uttalelse.

NYE DETALJER: Katerina Pitzner kommer med nye detaljer om datteras fengselsopphold søndag. Foto: Per Lange / Ritzau Scanpix / NTB
NYE DETALJER: Katerina Pitzner kommer med nye detaljer om datteras fengselsopphold søndag. Foto: Per Lange / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av desember ble den danske realitystjerna og rikingdattera Elvira Pitzner (26) arrestert i Dubai.

Det skjedde etter at Pitzners ekskjæreste, den iranskfødte bokseren Milad Saadati (36), hadde anmeldt henne for utroskap - en ugjerning som i Dubai kan straffes med opptil tre år i fengsel.

Pitzner ble løslatt fra fengsel tre dager etter at hun ble pågrepet, men er fratatt passet og får dermed ikke forlate landet før etter en eventuell rettssak.

Til tross for at fengselsoppholdet ble kort, var det en ydmykende opplevelse for 26-åringen. Det skriver mora, diamanthandler Katerina Pitzner, i en uttalelse søndag.

- Kledd naken

I et innlegg på Instagram går Katerina Pitzner nå hardt ut mot Dubai som stat, der myndighetene ikke anerkjenner kvinners rett til frihet og likestilling.

- Elvira har vært naiv og uforsiktig!, erkjenner hun.

- Men tror du ikke hun tenkte på det da hun ble ydmyket, bedt om å kle av seg og undersøkt i alle kroppsåpninger - uten rett til verken advokat eller en telefonsamtale? Tror du ikke hun tenkte på det da hun lå på en tynn, skitten madrass på gulvet i tre dager, fengslet i et rom med 200 andre kvinner?, skriver hun i innlegget.

Mora understreker at dattera har vært bitter over egen naivitet hver eneste dag siden pågripelsen.

Det er imidlertid ikke uvanlig å gjennomføre slike kroppsvisitasjoner når noen mistenkes for å ha vært utro i Dubai. Undersøkelsene skjer for å «avklare om et seksuelt forhold har funnet sted», sier advokat Thomas Friis Nielsen, som jobber i Dubai og dermed er godt kjent med landets lover og regler, til danske BT.

Selv reiste Katerina Pitzner til Dubai da dattera ble arrestert 1. desember. Nå returnerer hun til Danmark - uten Elvira.

- Akkurat nå er det ikke noe mer jeg kan gjøre her, og jeg trenger andre omgivelser for å samle krefter, skriver hun på Instagram.

Hun legger ikke skjul på at den siste tida har vært vanskelig for hele familien.

- Jeg er maktesløs og ødelagt på innsida. Det er vanskelig å være noens klippe når du selv er i knestående.

GJENFORENT: Elvira Pitzners mor, Katerina Pitzner, delte tidligere i desember et bilde av seg og datteren. Foto: Skjermdump Instagram
GJENFORENT: Elvira Pitzners mor, Katerina Pitzner, delte tidligere i desember et bilde av seg og datteren. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Vil ikke at hun skal i fengsel

I tillegg til å ha anmeldt Pitzner for utroskap, har Saadati også anklaget henne for å ha stjålet flere av eiendeler og store pengesummer fra ham.

I et intervju med danske TV 2 har han tidligere sagt at han ikke ønsker at ekskjæresten skal havne i fengsel.

- Jeg vil ikke at hun skal havne i fengsel. Hvis hun gir meg tilbake tingene hun stjal fra meg, er jeg mer enn fornøyd. Men hvis hun ikke gjør det, fortjener hun det, har han sagt til kanalen.

Pitzner er datter av diamanthandleren Katerina Pitzner, og har blitt et kjent fjes på danske fjernsyn gjennom realityserien «Diamantfamilien», som gjennom flere sesonger har blitt vist på dansk TV 2.

Familien flyttet for noen år siden til Dubai, og dattera innledet et forhold til Saadati. I sommer ble det kjent at forholdet var over.