Nye detaljer om forsvinningen av finanstopp

Søndag kveld skriver banken China Renaissance at toppleder Bao Fan hjelper myndighetene med en etterforskning.

MYSTISK: Bao Fan har bakgrunn fra tunge internasjonale finanshus som Credit Suisse Group og Morgan Stanley. For ti dager siden var han plutselig utilgjengelig. Foto: Reuters/Mike Blake/NTB
MYSTISK: Bao Fan har bakgrunn fra tunge internasjonale finanshus som Credit Suisse Group og Morgan Stanley. For ti dager siden var han plutselig utilgjengelig. Foto: Reuters/Mike Blake/NTB Vis mer
Publisert

Det fikk oppmerksomhet verden over da det i midten av februar ble kjent at den profilerte kinesiske finanstoppen Bao Fan var sporløst forsvunnet.

Det var China Renaissance, investeringsbanken han har grunnlagt og er toppleder for, som meldte nyheten selv i en børsmelding. Banken er en av Kinas ledende finansinstitusjoner, ifølge Financial Times.

Søndag kom selskapet med en oppdatering om topplederen.

- Samarbeider med myndighetene

- Styret har fått opplysninger om at Mr. Bao for tida samarbeider med myndighetene om en etterforskning, skriver banken i en uttalelse via Hongkong Stock Exchange.

Reuters har tidligere meldt at kilder de har snakket med mener at kinesiske myndigheter «fjernet» Bao for at han skal bistå med en etterforskning av Cong Lin, tidligere president i den kinesiske banken.

STYRTER: Et overvåkningskamera fanget flystyrten i Guangxi, Kina 21. mars 2022 Vis mer

Flere forsvinninger

De siste åra har en rekke kinesiske toppledere plutselig forsvunnet. Flere setter det i sammenheng med president Xi Jinpings omfattende anti-korrupsjonskampanje.

Bare i 2015 skjedde det med fem toppledere, skriver The Guardian.

Kinesiske myndigheter har også innført en rekke reguleringer av teknologibransjen i landet de siste to åra.

I 2020 var Alibaba-grunnlegger Jack Ma borte i tre måneder. Den kinesisk-kanadiske forretningsmannen Xiao Jianhua forsvant i 2017, og ble fengslet for korrupsjon i 2022, ifølge BBC.

Han var da en av Kinas rikeste personer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer