Nye detaljer om mystisk milliardær-død

- Brente lik forteller ingen hemmeligheter.

MYSTISK DØD: Pavel Antov ble funnet død i India kort tid etter sin venn. Begge dødsfallene etterforskes av politiet. Foto: Pavel Antov / VK
MYSTISK DØD: Pavel Antov ble funnet død i India kort tid etter sin venn. Begge dødsfallene etterforskes av politiet. Foto: Pavel Antov / VK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En måned etter at den russiske milliardæren Pavel Antov ble funnet død etter å angivelig ha falt fra et luksushotell i India, kommer det fram nye detaljer om det mystiske dødsfallet.

Antov, som skal ha vært medlem av Vladimir Putins politiske parti og var en av Russlands største pølseprodusenter, var angivelig på tur for å feire sin kommende fødselsdag, da han ble funnet liggende utenfor Hotel Sai International i Rayagada.

Dødsfallet var det andre ved samme hotell på to dager. Antovs reisefølge, Vladimir Bidenov, ble funnet død på sitt hotellrom 22. desember. Spekulasjonene begynte raskt å skyte fart.

Siden Russlands invasjon av Ukraina har minst 19 høytstående russere blitt funnet døde. Nå kommer Wall Street Journal med nye opplysninger milliardærene som døde i India.

- Kommer til å drepe seg

De to russerne hadde ifølge avisa delt rom på det indiske hotellet. De første opplysningene fra etterforskningen tydet på at de hadde drukket mye alkohol i dagene før de døde. Obduksjonen tydet på at Bidenov hadde dødd som følge av et hjerteinfarkt, mens Antov skal ha omkommet av skadene han fikk fra et fall.

En av reisefølgets sjåfører, Natabar Mohanty, skal ha underbygd teorien om et høyt alkoholinntak. Ifølge Wallstreet Journal skal han på et tidspunkt ha stoppet bilen og sagt følgende til en av turguidene:

- Hvis de ikke stopper med den drikkinga, så kommer de til å drepe seg selv.

Til tross for obduksjonsresultatene skal indisk politi ha satt i gang en omfattende etterforskning. Blant annet skal en rekonstruksjon av Antovs fall fra taket rekonstrueres.

En teori er at milliardæren ble dyttet ned fra taket, eller at han allerede kan ha vært død og ble kastet ned fra taket.

Advokatens spekulasjon

Etterforskningslederen sier til Wall Street Journal at de ikke ønsker å antyde noe som helst form for skyld i retning av Russland eller Vladimir Putin, eller peke på noen sammenheng mellom krigen i Ukraina og dødsfallene.

India har tette bånd til Russland, og har blant annet hamstret billig olje fra landet under krigen.

Antov og Bidenov ble kremert bare dager etter at de døde. Også det har skapt spekulasjoner, blant annet fra den indiske advokaten og politikeren Manish Tewari.

- Hercule Poirot sa at brente lik forteller ingen hemmeligheter, skreiv Tewari på Twitter etter kremeringen.

Ifølge Wall Street Journal hadde de to booket en 19 dager lang reise, men allerede på flyet fra Moskva til New Delhi skal det ha kommet advarsler om at alkoholinntaket og oppførselen var plagsomt for medpassasjerer. Det skal likevel ikke ha forhindret dem fra å kjøpe store mengder indisk rom dagen etter. Denne skal ha blitt drukket under en utflukt, hvor det blant annet var lagt inn stopp hos et lokalt barnehjem.

Rakk aldri å løpe etter

Inntaket skal ha gått så langt at ansatte ved hotellet måtte bære Antov inn i bilen da de neste dag skulle ut på en ny utflukt. Oppførselen skal ha ført til en konflikt med et russisk par som var med på samme reise. Ifølge politiet forlot paret reisefølget dagen etter.

Samme morgen skal Antov ha kommet til resepsjonen og bedt om akutt hjelp. Da de ansatte kom til rommet han delte med Bidenov, fant de sistnevnte livløs i en sofa, omringet av flasker - noen av dem knust.

Etter dette skal Antov ha stengt seg inne på et hotellrom i to dager, uten mat eller vann. På julaften deltok han på kremeringen av sin venn. Han skal der ha framstått sjokkert.

Etter å ha returnert til hotellet, skal Antov igjen ha gått opp til rommet sitt. Noen timer seinere kom en av renholderne løpende ned til lobbyen, og fortalt at Antov var på vei til taket. Ingen av de ansatte rakk å løpe etter ham før det var for seint.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer