Ursula von der Leyen:

Nye EU-sanksjoner rettes mot banker

Spesielt én bank er nå i EUs fokus, ifølge von der Leyen.

VIL RAMME BANKER: EUs Ursula von der Leyen. Foto: Kacper Pempel / Reuters / NTB
VIL RAMME BANKER: EUs Ursula von der Leyen. Foto: Kacper Pempel / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EUs kommende sanksjoner mot Russland vil være rettet mot banker, spesielt Sberbank, og oljeindustrien, ifølge EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

- Vi fortsetter å se på banksektoren, spesielt Sberbank, som står for 37 prosent av den russiske banksektoren. Og så er det selvfølgelig energisektoren, sier hun til tyske Bild am Sonntag ifølge Reuters.

Jobber med «smarte mekanismer»

EU har skånet Russlands største bank i tidligere sanksjonsrunder. Sammen med Gazprombank er Sberbank en av hovedkanalene for betalinger for russisk olje og gass, noe flere EU-land fortsatt kjøper til tross for krigen i Ukraina.

Von der Leyen sier også at EU jobber med «smarte mekanismer» slik at olje kan inkluderes i neste sanksjonspakke, den sjette i rekken.

- Det som ikke bør skje, er at Putin tar enda bedre betalt i andre markeder for leveranser som ellers ville gått til EU, sier von der Leyen.

Vil krympe Putins inntekter

Den høyeste prioriteten er å krympe inntektene til den russiske presidenten, understreker hun.

EU jobber med et utkast til sanksjoner mot russisk olje, men medlemslandene er uenige og eventuelle sanksjoner vil først kunne tre i kraft om flere måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer