Nye forbrukertall overrasker: Aldri sett før

Nordmenns tro på egen og landets økonomi går fra bunnivå til historisk løft.

SNUOPERASJON: Nordmenns tillit til norsk økonomi har aldri økt så mye fra en måned til en annen som nå, ifølge forbrukertillitsindeksen for mai. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
SNUOPERASJON: Nordmenns tillit til norsk økonomi har aldri økt så mye fra en måned til en annen som nå, ifølge forbrukertillitsindeksen for mai. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenns vurdering av husholdningens økonomi og forventninger til landets økonomi var på et rekordlavt nivå, da forbrukertillitsindeksen (CCI) for april ble lagt fram for en måned siden. Utviklingen som har vært siden overrasker.

CCI har nemlig aldri økt så mye fra en måned til en annen, konkluderer seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion.

Helt konkret viser han til at det norske folk har vist et stemningsskifte i takt med lettelsene i de strenge restriksjonene som ble innført for å bremse spredningen av coronaviruset.

- Alle de fire indikatorene som utgjør CCI øker signifikant fra april til mai, og aller sterkest er økningen for tilliten til landets økonomi om 12 måneder, etterfulgt av sannsynligheten for å kjøpe større forbruksgoder om 12 måneder, sier Høidahl i en pressemelding.

Samtidig går tilliten til egen økonomi om 12 måneder fra negativ til positiv i mai.

- Det vil si at det nå er flere som tror at egen økonomi vil være bedre enn dårligere om 12 måneder. 25 prosent i det landsrepresentative utvalget oppgir at de tror at husholdningens økonomiske situasjon vil være litt eller mye bedre om 12 måneder, sammenliknet med i dag, mot 16 prosent i april. Samtidig tror 19 prosent den vil være litt eller mye dårligere, mot 25 prosent i april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer