Nye krisetall: Verste på 70 år

Den tyske eksporten stupte i april, og noterte seg for den største månedlige nedgangen siden 1950.

KRISETALL: Nye biler står oppsamlet i Duisburg i Tyskland 3. juni. Bilindustrien i Tyskland har blitt kraftig påvirket av koronakrisen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
KRISETALL: Nye biler står oppsamlet i Duisburg i Tyskland 3. juni. Bilindustrien i Tyskland har blitt kraftig påvirket av koronakrisen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tysklands eksport falt 24 prosent fra mars til april da landet ble rammet av koronaeffekten for fullt.

Nedgangen var på 75,7 milliarder euro, viste handelstallstatistikk fra Destatis tirsdag.

Verste siden 1950

Sammenlignet med april i fjor var nedgangen på 31,1 prosent. Det var det største månedlige siden det statistiske sentralbyrået startet registrering av handelstallene i 1950.

Tysklands import falt mindre enn eksporten, ned 16,5 prosent fra mars til april, til 72,2 milliarder euro.

Handelsoverskuddet endte dermed på kun 3,2 milliarder euro, justert for sesongvariasjoner, noe som er det laveste nivået siden desember 2000 og langt lavere enn i april i fjor da handelsoverskuddet havnet på 17,8 milliarder euro.

Om lag halvparten av både eksporten og importen i april var med andre EU-land.

Industrinedgang

De ikke helt uventede, men like fullt alvorlige tallene, kommer dagen etter at det ble kjent at Tysklands industriproduksjon falt rekordhøye 17,9 prosent fra mars til april.

Nedgangen var den største siden det tyske statistiske sentralbyrået Destatis startet registreringer av landets industriproduksjon i januar 1991.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer