Nye medlemmer innlemmet i Norges Banks utvidede hovedstyre

Etter nyttår skal Norges Banks hovedstyre utvides fra fem til seks eksterne medlemmer. Fredag ble de seks medlemmene utnevnt av Kongen i statsråd.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De nye tilskuddene til hovedstyret er administrerende direktør Hans Aasnæs i Western Bulk, tidligere DNB-topp Benedicte Schilbred Fasmer, samt næringslivsleder Nina Udnes Tronstad.

Kristine Ryssdal og Karen Helene Ulltveit-Moe fortsetter i hovedstyret, mens tidligere varamedlem Arne Hyttnes trer inn i hovedstyret.

Samtidig ble de to visesentralbanksjefene Jon Nicolaisen og Egil Matsen utpekt til henholdsvis første og andre nestleder av hovedstyret. Sammen med sentralbanksjef Øystein Olsen utgjør de tre de interne medlemmene i styret. Det totale antallet vil dermed være ni medlemmer fra og med 1. januar 2020.

– Det nye hovedstyret vil blant annet ha mer kompetanse innen kapitalforvaltning. Det er en naturlig konsekvens av at banken nå får en egen komité som skal sette styringsrenten og følge opp arbeidet med finansiell stabilitet, slik at styret i større grad kan konsentrere seg om å følge opp SPU og bankens øvrige virksomhet, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer