Norsk Industri:

Nye opplysninger om jaktturer

Arbeidsgiverorganisasjonen varsler nye undersøkelser av tidligere administrerende direktør Stein Lier-Hansen.

AVGÅTT: Stein Lier-Hansen sluttet i Norsk Industri mot slutten av 2023. Nå er «relasjonsaktivitetene» hans i fokus. Foto: Vidar Ruud / NTB
AVGÅTT: Stein Lier-Hansen sluttet i Norsk Industri mot slutten av 2023. Nå er «relasjonsaktivitetene» hans i fokus. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk Industri skriver i en pressemelding at de utvider undersøkelsene av tidligere administrerende direktør Stein Lier-Hansen. Meldingen kommer i kjølvannet av Lier-Hansens mye omtalte jaktturer til Hardangervidda de seineste dagene.

Norsk Industri oppgir at hans såkalte «relasjonsaktiviteter» har kostet 18,2 millioner kroner mellom 2015 til 2023.

I pressemeldingen står det at de har fått opplysninger om at Lier-Hansens «disponering av organisasjonens representasjonsmidler har vært mer omfattende enn først antatt».

- Styret har derfor nå besluttet å foreta nye og utvidete undersøkelser. Undersøkelsene vil bli gjennomført med bistand av ekstern ekspertise og rådgivere som rapporterer direkte til organisasjonens styre, sier Ståle Kyllingstad, styreleder i Norsk Industri.

Undersøkelsene ledes av advokat, statsautorisert revisor og partner i PwC, Gunnar Holm Ringen.

Avslutningsvis står det at Norsk Industri vil informere offentligheten om resultatene av den nye undersøkelsene når de foreligger «på hensiktsmessig vis».

Børsen har spurt Økokrim om de vurderer å se nærmere på saken.

- Økokrim følger enhver tid med det som framkommer i offentligheten og gjør fortløpende våre vurderinger. Vi har ingen ytterligere kommentar, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth.