Nye problemer for SAS

Fortsatt er avganger innstilt, tre døgn etter at streiken tok slutt.

TRØBBEL: Tre dager etter at streiken tok slutt, ser selskapet seg ennå nødt til å kansellere flygninger. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
TRØBBEL: Tre dager etter at streiken tok slutt, ser selskapet seg ennå nødt til å kansellere flygninger. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag tok den betente pilotstreiken i SAS slutt etter en intens dragkamp gjennom 15 dager.

Selskapet uttalte at de ville være tilbake i normal drift innen 48 timer, ifølge E24.

Tekniske problemer

Torsdag var imidlertid 30 flyginger innstilt, ifølge NTB. Selskapet har allerede innstilt 19 flyginger fredag, og det gjelder både utenlands og innenlands, ifølge Avinor, melder Aftenposten.

- Kanselleringene er en kombinasjon av at det har vært uforutsette tekniske problemer på et par fly og mannskapsmangel. Det forplanter seg i hele systemet. Derfor vil hele oppstarten etter streiken ta lengre tid, sier pressesjef Tonje Sund i SAS Norge til avisa.

Forsinkelser kan føre til at mannskapet ikke kan fortsette å fly, trekker Sund fram. Hun viser til at hviletidsbestemmelsene i bransjen er strenge på grunn av sikkerhetsmessige årsaker.

- De vil vi ikke kompromisse på.

De tekniske problemene skal løses så raskt som mulig, ifølge pressesjefen. Hun sier at ekstra mannskap er på vei fra København til Oslo.

- Det tar litt tid å få alle flyene i luften etter at de har stått på bakken i 15 dager. Når et fly har stått parkert, må de gå gjennom en rutinemessig sjekk og eventuelt også testflyging. Det handler om sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.