Nye rekordtall

Pilene peker oppover for den kinesiske økonomien.

STIGER: Kinas eksporttall stiger raskt, viser nye tall fra de kinesiske tollmyndighetene. Foto: Splash News / NTB
STIGER: Kinas eksporttall stiger raskt, viser nye tall fra de kinesiske tollmyndighetene. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Kinas utenrikshandel vokste i september. Verdens nest største økonomi ser ut til å være på bedringens vei etter koronapandemien.

Eksporten steg 9,9 prosent til 239,8 milliarder dollar, opp fra en vekst på 9,5 prosent i august, viste tall fra tollmyndighetene tirsdag.

Importen steg 13,2 prosent til 202,8 milliarder dollar, opp fra en nedgang på 2,1 prosent i august.

Rekordtall

Eksport til USA steg 20,5 prosent til 44 milliarder dollar, til tross for at USA har innført høyere toll på kinesiske varer. Import av amerikanske varer steg 24,5 prosent til 13,2 milliarder dollar.

Målt i lokal valuta var september en rekordmåned, sier en talsmann for tollmyndighetene til Reuters.

Kinesiske eksportører har skodd seg på at landet åpnet opp relativt tidlig etter nedstengningstiltakene, og på sterk global etterspørsel etter munnbind og medisinsk materiell. Eksportører i Kina har dermed også tatt markedsandeler fra utenlandske konkurrenter som er mer berørt av smitteverntiltak.

Handelskrig

Det som kan være en kime til konflikt er at på tross av at kineserne nå opplever rekordhøye eksporttall, så er det ikke i nærheten av å oppfylle sine forpliktelser beskrevet i fase én av handelsavtalen de undertegnet med USA i begynnelsen av januar, skriver CNBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer