Sanksjoner mot Russland

Nye sanksjoner: - Nær kollaps

USA varsler nye sanksjoner mot Russland onsdag.

OPPDATERTE PRESSEN I en pressebrief tirsdag kveld norsk tid sa pressesekretær ved det Jen Psaki speaks during the daily briefing at the White House in Washington, Tuesday, April 5, 2022. (AP Photo/Susan Walsh)
OPPDATERTE PRESSEN I en pressebrief tirsdag kveld norsk tid sa pressesekretær ved det Jen Psaki speaks during the daily briefing at the White House in Washington, Tuesday, April 5, 2022. (AP Photo/Susan Walsh) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jen Psaki, pressesekretær for Det hvite hus, sier seint tirsdag kveld at det vil komme nye sanksjoner mot Russland. Kort fortalt vil de hindre Russland i å bruke verdier på amerikanske kontoer til å betale ned lånene sine. Med det vil de tvinge Kreml til å velge mellom å misligholde lånene sine, eller å gå løs på sine egne dollar-reserver.

Sanksjonene vil ifølge Psaki ramme russiske finansinstitusjoner og deres ansatte.

- De er målrettet mot russiske myndighetspersoner, deres familiemedlemmer og russiske finansinstitusjoner, inkludert statseide foretak.

Ifølge Psaski skal dette være et grep for å hindre den russiske regjering fra å bruke økonomiske midler som oppbevares i USA.

- Det økonomiske systemet i Russland er på kanten av kollaps. Det blir vanskeligere og vanskeligere for president Putin å finansiere denne krigen.

Tidligere tirsdag ble det kjent at EU planlegger sanksjoner mot president Vladimir Putins døtre Mariya Vorontsova og Katerina Tikhonova.

Det bekrefter Psaski at USA vil gjøre.

- Familiemedlemmer av statlige tjenestepersoner vil bli inkludert i de nye sanksjonene i morgen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer