Russland:

Nye sanksjoner - slår tilbake

Storbritannia har sanksjonert 86 nye personer og selskaper.

NYE GREP: Storbritannia presenterte fredag en liste over nye selskaper og personer som er sanksjonert. Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Kreml / AP / NTB
NYE GREP: Storbritannia presenterte fredag en liste over nye selskaper og personer som er sanksjonert. Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Kreml / AP / NTB Vis mer
Publisert

Storbritannia har fredag innført sanksjoner mot en rekke nye personer og selskaper. I en pressemelding fra regjeringen står det at de går etter Russlands energi-, metall-, forsvars-, transport- og finanssektorer.

Det kommer rett etter at statsminister Rishi Sunak kunngjorde nye importforbud mot russiske diamanter og metaller under G7-møtet i Japan tidligere fredag.

«Dette inkluderer en nedbryting av de lyssky individene og selskapene som er koblet til tyveriet og resalget av ukrainsk korn, samtidig som det går etter Russlands store energi- og våpenshippingselskaper», står det.

Blant dem som er nysanksjonert er den russiske oligarken Igor Altushkin. Han er grunnlegger av kobberprodusenten Russian Copper Company, landets tredje største. Han fikk i mai 2017 vennskapsprisen «Order of Friendship» av president Vladimir Putin.

Medaljen gis til dem som har bidratt til å bedre forholdet mellom Russland og andre nasjoner. Prisen har for øvrig også blitt gitt til tankreder og mangemillionær John Fredriksen og hans tidligere høyre hånd Tor Olav Trøim.

Russlands Vladimir Putin og den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko er ikke spesielt fornøyde med at Storbritannia nå sender ammunisjon med utarmet uran til Ukraina. Reporter. Edward Stenlund / Magnus Paus. Video: AP / ZvezdaNews / Storyblocks / Det amerikanske forsvaret. Vis mer

Stålselskapet Severstal har også havnet på svartelista.

- Sanksjonene kommer ikke til å påvirke selskapet, sier selskapet til det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge Reuters.

Ifølge den ukrainske avisa GMK Center har Severstal tapt mer enn 400 millioner dollar på grunn av vestlige sanksjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer