Nye spekulasjoner om oligarkens hemmelige luksusliv

Roman Abramovitsj er et navn som var på alles lepper da sanksjonene mot Russland begynte å tikke inn. Så forsvant han.

RIKING: Roman Abramovitsj skal ha tapt enorme summer etter at Russland invaderte Ukraina. Likevel skal han ha klart å lure unna enorme verdier før sanksjonene traff ham. Foto: BPI/REX/NTB
RIKING: Roman Abramovitsj skal ha tapt enorme summer etter at Russland invaderte Ukraina. Likevel skal han ha klart å lure unna enorme verdier før sanksjonene traff ham. Foto: BPI/REX/NTB Vis mer
Publisert

Roman Abramovitsj er en av de mest kjente, og omtalte, russiske oligarkene.

Han ble kjent verden over da han kjøpte fotballklubben Chelsea i 2003, og endret den internasjonale fotballen for alltid.

Selv om han sjelden gjorde intervjuer, var han ofte å se på tribuner rundt omkring i verden på grunn av sin fotballinteresse.

Forsvant

Men etter at Ukraina-krigen startet, og Vestens sanksjoner mot Russland og oligarkene for alvor ble satt til verks, har han holdt seg borte fra søkelyset.

I mai i fjor ble det også kjent at han hadde solgt Chelsea, på grunn av Storbritannias sanksjoner mot russere.

Nå svirrer det nye spekulasjoner rundt hvor det har blitt av Abromovitsj i internasjonale medier.

Den britiske avisa The Mirror har vært på besøk i den tyrkiske byen Istanbul, hvor de mener at mye tyder på at Abramovitsj nå bor og oppholder seg.

Godt beskyttet

Avisa har snakket med lederen av Istanbul eiendomsmeklerforening, som sier at den tidligere Chelsea-eieren begynte å betale 50 000 dollar, litt over 530 000 norske kroner, i måneden, for et hus i nabolaget Anadolu Hisari i den asiatiske delen av Istanbul i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.