Ukraina-krigen:

Nye undersøkelser av storoligark

Myndighetene i Jersey skal være i gang med å se på Roman Abramovitsjs verdier på øya.

STOROLIGARK: Roman Abramovitsj har fått møte Vestens sanksjonspisk etter Russlands invasjon av Ukraina. Nå varsler Jersey undersøkelser. Foto: NTB
STOROLIGARK: Roman Abramovitsj har fått møte Vestens sanksjonspisk etter Russlands invasjon av Ukraina. Nå varsler Jersey undersøkelser. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Jersey, øya i Den engelske kanal, skal nå være i gang med å undersøke Roman Abramovitsjs verdier på øya. De skal også se på om en av den russiske oligarkens forretningspartnere hjalp ham med å prøve å unngå britiske sanksjoner.

Det skriver Wall Street Journal.

Litt tidligere i år ble det kjent at Jersey fryser Abramovitsjs verdier for rundt 70 milliarder kroner.

Tidlig stadium

Ifølge avisa går myndighetene på øya grundig til verks, og skal se på hvordan Abramovitsj fikk rikdommen sin ved å kjøpe opp oljeselskaper på 90-tallet.

Oligarken har nemlig mye av verdiene sine på øya Jersey, og myndighetene der vil nå se på om disse verdiene har blitt tjent på ulovlig vis eller om regelverket har blitt fulgt, skriver de.

Myndighetenes undersøkelser skal foreløpig være på et tidlig stadium, og har derfor ikke enda blitt til en formell etterforskning, og derfor er heller ingen anklaget for noe, ifølge avisa.

Fikk milliardverdier fryst

Abramovitsj, som for mange er kjent som tidligere eier av fotballklubben Chelsea, har fått møte Vestens sanksjonspisk etter Ukraina-invasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.