Nye USA-sanksjoner kan ramme Europa

Representantenes hus i Kongressen har vedtatt sanksjoner mot alle som bidrar i bygging av de russiske gassrørledningene Nord Stream 2 og TurkStream.

SANKSJONER: Representantenes hus i Kongressen har vedtatt sanksjoner mot alle som bidrar i bygging av de russiske gassrørledningene Nord Stream 2 og TurkStream. Foto: Stine Jacobsen / Reuters / NTB Scanpix
SANKSJONER: Representantenes hus i Kongressen har vedtatt sanksjoner mot alle som bidrar i bygging av de russiske gassrørledningene Nord Stream 2 og TurkStream. Foto: Stine Jacobsen / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nord Stream 2, som legges i Østersjøen, skal frakte gass fra Russland til Tyskland, mens TurkStream går gjennom Svartehavet til Tyrkia og skal etter planen videreføres til Serbia.

Onsdag vedtok Representantenes hus i Kongressen neste års forsvarsbudsjett, som er på drøyt 6700 milliarder kroner.

Som et ledd i arbeidet med budsjettet ble det besluttet å innføre sanksjoner mot selskap og enkeltpersoner som er involvert i bygging av de to russiske gassrørledningene.

Argumentet er at rørledningene i USAs øyne vil gjøre Europa mer avhengig av russisk gass, noe som vil svekke amerikansk innflytelse på det europeiske kontinentet.

USAs president Donald Trump har også flere ganger kommet med krass kritikk av Tyskland, som han mener gjør seg for avhengig av Russland med byggingen av gassrørledningen.

- Tyskland er totalt kontrollert av Russland. De er etter mitt syn Russlands fange fordi de får så mye av sin energi fra Rusland, sa Trump under en pressekonferanse med Jens Stoltenberg i forkant av NATOs toppmøte i Brussel i fjor sommer.

Han viste spesifikt til Tysklands avtale med Moskva om gassrørledningen Nord Stream 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer