Nye varsler: Avviser skremselstaktikk

Pengene renner inn i oppdrettsnæringa, men i dag fikk nye 850 ansatte permitteringsvarsel. - Ikke skremselstaktikk, forsikrer Sjømat Norge overfor Dagbladet.

PERMITTERINGER? Flere lakseoppdrettere har sendt ut permitteringsvarsel. Samtidig går selskapene med rekordoverskudd. Gorm Kallestad / NTB
PERMITTERINGER? Flere lakseoppdrettere har sendt ut permitteringsvarsel. Samtidig går selskapene med rekordoverskudd. Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Oppdrettsselskapet Salmar varsler i dag permittering av 851 ansatte.

Selskapet sier permitteringene i hovedsak skyldes at regjeringens forslag til ny lakseskatt har «ødelagt markedet for langsiktige fastpriskontrakter».

Flere oppdrettsselskaper har gått samme vei som Salmar, og varslet permitteringer. Salmar eies av mangemilliardæren Gustav Witzøe og hans familie.

Avviser skremselstaktikk

Oppdrettsnæringa avviser at permitteringene kommer for å forsøke å presse regjeringen til å snu om lakseskatten.

- Det er ikke skremselstaktikk, men det skyldes beregninger for inntektene til havbruksselskapene med regjeringens forslag til lakseskatt, sier Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge, til Dagbladet.

Ystmark forklarer hva Salmar mener når de hevder markedet for kontrakter er ødelagt.

- Framfor å ta faktisk pris, så vil regjeringen bruke normpris for å beregne inntektene til lakseskatten. For å unngå å skattlegges for en inntekt som er høyere enn den man reelt får, kan ingen selskaper nå gå inn i lange kontrakter. Dermed er kontraktsmarkedet dødt fra norsk side, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.