Nye Widerøe-kutt

Flyselskapet Widerøe kutter 1.500 flyavganger fram til 31. mai. Dette kommer i tillegg til 4.000 avganger som ble annonsert i slutten av februar.

KUTTER AVGANGER: Flyselskapet Widerøe kutter 1.500 flyavganger fram til 31. mai.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KUTTER AVGANGER: Flyselskapet Widerøe kutter 1.500 flyavganger fram til 31. mai. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bakgrunnen er nedgang i billettbestillinger og begrenset reiseaktivitet som følge av koronaviruset.

Selskapet tar også flere interne grep for å redusere kostnadene. Konsernet har innført ansettelsesstopp og investeringer utsettes. Ruten mellom Torp og Bromma utenfor Stockholm utsettes til 1. juno.

Anbudsrutene flyr som normalt, men selskapet kutter produksjon som går utover anbudskravene.

– Vi følger utviklingen fortløpende og situasjonen har endret seg betydelig siste uke. Vi utelukker ikke ytterligere kutt dersom utviklingen fortsetter, sier kommersiell direktør Christian Skaug i Widerøe.

Kunder som har flybillett til kansellerte avganger, vil bli kontaktet.

Både SAS og Norwegian har måttet innstille flere tusen flyavganger og har krevd reduksjoner i avgifter som passasjeravgift og CO2-avgift.

Norwegian har kansellert 3.000 flygninger fra midten av mars til midten av juni. Det utgjør omtrent 15 prosent av selskapets kapasitet i perioden. Kanselleringene vil føre til at ansatte blir permittert.

SAS har innstilt 2.000 avganger i mars. Det tilsvarer 8 prosent av all virksomhet. SAS har i en intern epost bedt de ansatte om å gå ned 20 prosent i lønn. Flere SAS-ansatte er smittet av koronaviruset, mens Norwegian har flere ansatte i karantene. Selskapet opplyste til Børsen i går at ingen ansatte per nå har fått påvist smitte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer