Ukraina-krigen:

Nytt betalingsgrep: - I motsatt retning

Russland klare med nytt grep for å kunne betale sin egen offentlige gjeld.

NYTT SYSTEM: Russland må omgå Vestens sanksjoner for å kunne betale sin egen gjeld. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP /NTB
NYTT SYSTEM: Russland må omgå Vestens sanksjoner for å kunne betale sin egen gjeld. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP /NTB Vis mer
Publisert

Russland har blitt møtt med kraftige sanksjoner fra Vesten etter invasjonen av Ukraina starta i februar.

For å holde landets økonomi i sjakk, har derfor Vladimir Putin og hans kompanjonger innført en rekke grep. Blant dem er at landet krever betaling for olje og gass i rubler.

Nå kommer Russland med et nytt grep for å kunne betale sin egen offentlige gjeld.

Nytt grep

Til den russiske avisa Vedomosti sier landets finansminister, Anton Siluanov, at utenlandske investorer nå kan åpne kontoer i russiske banker i rubler og utenlandsk valuta for å motta betalinger.

- Det er slik det fungerer for gassbetalinger: vi får utenlandsk valuta, så konverteres den til rubler. Denne oppgjørsmekanismen vil fungere på samme måte, men i motsatt retning, sier han til nettstedet.

På denne måten vil betalingene omgå den vestlige finansielle infrastrukturen, som for det meste er sanksjonert på grunn av Ukraina-krigen, ifølge finansministeren.

Ifølge Bloomberg sa ministeren også på russisk tv fredag at de vil forberede systemet før neste betaling av dollarobligasjoner som forfaller 23-24 juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer