Russisk rubel:

Nytt bunnivå: «Søppel»

Rubelen fortsetter å stupe i verdi.

BUNNIVÅ: Rubelens verdi har nærmest forduftet den siste uka. Foto: Shutterstock/NTB
BUNNIVÅ: Rubelens verdi har nærmest forduftet den siste uka. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Torsdag er det første gang dollaren har kostet mer enn 110 rubler. Siden invasjonen av Russland har verdien falt med nesten 30 prosent mot dollaren.

Bunnivået kommer etter at ratingfirmaene Fitch og Moody har nedgradert Russlands statsgjeld til «søppel»-status, skriver Reuters.

Det vil si at de anser det som en stor risiko for at landet ikke betaler gjelden de skylder, og at de har elendig kredittvurdering.

Mandag økte Russlands sentralbank styringsrenta til 20 prosent. Vestens sanksjoner har sendt Russlands økonomi mot en nært forestående kollaps.

- Alvorlig

Frankrikes finansminister var ute på Twitter tirsdag og dømte den russiske økonomien nedenom og ned. Selv talsperson for president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov måtte innrømme nederlaget.

- Russland opplever nå alvorlige økonomiske smeller, sa han torsdag.

Han la imidlertid til at Russland hadde backup-planer, og at de hadde en viss sikkerhetsmargin.

Det er flere tegn på at den russiske økonomien er i knestående. Moskva-børsen har vært stengt hele uka, russere står i lange køer foran bankene for å ta ut sparepengene mens de kan, og internasjonale fond og selskaper har varslet at de vil ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer