Fløirestauranten og Fløyen:

Nytt gigantprosjekt: - Umulig uten cruise

Fløyen skal bruke rundt 100 millioner på ny attraksjon. Det ville ikke vært mulig uten den utskjelte cruiseturismen, mener selskapet.

VERDENSKJENT: Utsiktspunktet på Fløyen er trolig Norges aller mest kjente. Årlig strømmer det folk fra både inn- og utland hit. En stor andel av dem kommer i store cruiseskip. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
VERDENSKJENT: Utsiktspunktet på Fløyen er trolig Norges aller mest kjente. Årlig strømmer det folk fra både inn- og utland hit. En stor andel av dem kommer i store cruiseskip. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Det er en tidlig formiddag, en helt vanlig hverdag i mai. Likevel vrimler det av folk på en av Bergens mest besøkte attraksjoner, 320 meter over havet.

Om under ett år kan de tilreisende til Norges kanskje mest kjente utsiktspunkt, få enda mer å glede seg over.

Etter å ha stått tomt i flere måneder, skal det største bygget på toppen av Fløyen få nytt liv. Håpet er å kunne åpne en totalrenovert Fløirestauranten i påsken 2024.

- Vedlikeholdet har vert veldig sporadisk siden bygget sto ferdig i 1925. Det gjør at vi må ta de store grepene. Vi blir stående igjen med et skall, og så begynne på nytt, sier Administrerende direktør i Fløyen, Anita Nybø, mens hun peker mot det storslåtte, hvitmalte huset.

Gigantsum

Selskapet kjøpte bygget i 2013 med mål om å selv ha kontroll på tomta.

- Huset har hatt et litt frynsete rykte. Det har vært mange eiere opp gjennom tida. Ting har vært uforutsigbare, og du har som besøkende kanskje ikke alltid vært så heldig.

Kortreist kvalitetsmat, bistro, utsikt, selskapslokaler og konferanserom er blant stikkordene for huset. Arbeidet skal forhåpentligvis starte allerede i sommer, forteller Nybø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer