Nytt grep: - Et inngrodd kjønnsrollemønster

Fra torsdag 17. november jobber kvinner i prinsippet gratis ut året, ifølge Unio.

VIL HA LIKELØNN: Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Foto: Shad Madian / Dagbladet
VIL HA LIKELØNN: Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 17. november markeres likelønnsdagen i Norge, et symbol på at kvinner fra den datoen og ut året i prinsippet jobber gratis, ifølge blant annet Unio.

Kvinner tjener nemlig i gjennomsnitt 87, 9 prosent av det menn gjør, og basert på det har de regnet ut at kvinner jobber gratis ut 2022.

I 2021 fikk likelønnsdagen mye oppmerksomhet i norske medier. Flere sådde da tvil til denne utregningen. Det gjorde at Faktisk.no dykket ned i regnestykket, og fant ut at man faktisk ikke kan slå fast at kvinner får dårligere betalt fordi de er kvinner.

LIKESTILLING: Arwa er en av mange kvinner som opplever bedre likestilling i Saudi-Arabia. Foto: Hans Arne Vedlog. Reporter: Line Fransson / Elias Kr. Zahl-Pettersen. Les hele saken på Dagbladet Pluss: https://www.dagbladet.no/nyheter/pa-innsiden-av-nye-saudi-arabia/72189011 Vis mer

Komplekst

Men lønnsforskjellen er der. Da Faktisk.no snakket med seniorrådgiver i SSB Knut Håkon Grini, forklarte han at lønnsforskjellene mellom kvinner og menn er mer komplekst, og handler om utdanning, yrkesvalg, ansiennitet, grad av deltidsarbeid, om man jobber i offentlig eller privat sektor, og hvilken næring man jobber i.

Det er omtrent det samme Telenor har funnet ut.

I januar 2020 ble det nemlig gjort endringer i likestillings- og diskrimineringsloven. Endringene sa blant annet at selskaper må redegjøre for arbeidet de gjør med mangfold og likestilling, og rapportere hvordan det står til i bedriften.

Det har Telenor Norge gjort. I selskapet, som har 3300 ansatte, tjener kvinner 90 prosent av menns grunnlønn, ifølge dem selv. Når sammenlikningen foretas på avdelingsnivå og mellom tilsvarende stillinger tjener kvinner 97 prosent av menns grunnlønn, og ser man på gjennomsnittlig totalkompensasjon, er kvinners lønn derimot på 87 prosent.

Kjønnsbalansen totalt i selskapet er på 980 kvinner og 2309 menn.

- En utfordring

Telenor rapporterer at lønnsforskjellene i grunnlønn skyldes at de har en overvekt av menn i høyere leder- og ekspertstillinger, mens kvinner er overrepresentert i mer operative og administrative stillinger.

Mennene i Telenor jobber også i snitt mer overtid, og har i større grad stillinger som gir hjemmevakttillegg, billønn og turnustillegg, noe som gir utslag i totalkompensasjonen, ifølge dem.

Tirsdag denne uka var likestillings- og kulturminister Anette Trettebergstuen på besøk hos Telenor på Fornebu for å høre om hvordan arbeidet med den nye rapporteringen har gått.

- Det er fortsatt en utfordring at kvinner tjener mindre enn menn. Denne kartleggingen som ble startet på i 2020 viser tydelig hvor forskjellene er, sier hun til Børsen.

Hun tror Telenors funn nok også gjelder for mange andre bedrifter i Norge.

- Dette viser at det er et inngrodd kjønnsrollemønster i Norge, som vi må få bukt med. Hvis ikke flere jenter velger å utdanne seg innenfor for eksempel teknologi, så vil lønnsforskjellene bare bli større, sier hun til Børsen.

- Hvordan kan vi få til det?

- Jeg tror at rapportering som dette er bevisstgjørende. Med den utvidede aktivitets- og redegjørelsesplikten har arbeidslivet fått et verktøy, og ikke minst har arbeidstakere fått en mulighet til å følge med hvordan arbeidsplassen deres faktisk jobber for å fremme likestilling, sier hun, og legger til:

- Men vi er ikke i mål, dette viser at kvinner er mer hjemme med barn, og i andre stillinger enn menn. Så vi har fortsatt en vei å gå.

MÅ RAPPORTERE: HR-direktør i Telenor Norge, Elisabeth Stene. Foto: Shad Madian / Dagbladet
MÅ RAPPORTERE: HR-direktør i Telenor Norge, Elisabeth Stene. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

- Diskriminerer ikke

Elisabeth Stene, HR-direktør i Telenor Norge, er fornøyd med funnene Telenor har gjort.

- Våre lønnsforskjeller skyldes ikke diskriminering på bakgrunn av kjønn. Det har vi fått bekreftet. Men vi er en teknologibedrift der det jobber færre kvinner enn menn. Det er den store utfordringen, sier hun.

Hun forteller at de jobber målrettet med rekruttering: både når det gjelder å få kvinner til å velge teknologiutdanning, men også å få flere kvinner inn i lederstillinger.

- Er det ikke irriterende at dere må bruke mye ressurser på rapportering til likestillingsministeren?

- Nei, det er ikke det. Det er veldig bra at vi handler på bakgrunn av fakta og ikke driver med synsing.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer