Aleksandr Subbotin

Nytt mystisk milliardær-dødsfall

Myndigheter etterforsker dødsfallet til tidligere toppsjef i oljeselskapet Lukoil.

FUNNET DØD: Den russiske milliardæren ble funnet død i et hus i byen Mytisjtsji, utenfor Moskva. Foto: Shutterstock / NTB
FUNNET DØD: Den russiske milliardæren ble funnet død i et hus i byen Mytisjtsji, utenfor Moskva. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har en rekke rike russere blitt funnet døde under mistenkelige omstendigheter. Søndag ble tidligere toppsjef i det russiske oljeselskapet Lukoil, Aleksandr Subbotin (43), funnet død.

En politikilde bekrefter overfor det statlig eide nyhetsbyrået Tass 43-åringen ble funnet død i et hus i byen Mytisjtsji.

- Ifølge eieren av huset, en lokal, ankom Subbotin huset i betydelig alkohol- og narkotikarus dagen før. Den døde milliardæren var i kjelleren av huset til eieren, som også kalles sjaman Magua, i et rom brukt til jamaikanske voodoo-ritualer, sier politikilden.

Vedkommende forteller at en lege anslå foreløpig dødsårsak til å være hjertestans. Politiet har iverksatt etterforskning av saken, sier politikilden.

Tass understreker at de ikke har offisielle kommentarer fra myndighetene, eller har vært i kontakt med Subbotins slektninger. Avdødes bror er Valery Subbotin, tidligere visepresident i Lukoil. Ingen pårørende har foreløpig kommentert saken offentlig.

SKYTER: Denne videoen publisert i sosiale medier skal vise øyeblikket en russisk stridsvogn i Mariupol blir beskutt ovenfra. Vis mer

Lokale nyhetsmedier skriver at milliardæren dro til sjamanen i håp om en fyllesyke-kur, skriver Newsweek. Det russiske privateide nyhetsmediet Mash melder på Telegram at kuren skal ha vært paddegift, som milliardæren skal ha fått injisert gjennom huden. Independent er blant dem som siterer Mash.

Subbotin skal deretter ha følt seg uvel, og hatt vondt i hjertet. I stedet for å ringe ambulanse skal den såkalte sjamanen ha gitt 43-åringen hjertemedisinen Corvalol.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer