Hanne Madsen:

Nytt nederlag for Princess-arvingen

Etter en årelang krig i rettsvesenet fikk milliardærarvingen et endelig nei av Høyesterett.

LANG RETTSTRID: Rikinghytta i Grimstad har vært gjenstand for flere rettsrunder for Princess-arvingen. Foto: 2023 Norkart AS/Geovekst og kommunene/OpenStreetMap/NASA, Meti
LANG RETTSTRID: Rikinghytta i Grimstad har vært gjenstand for flere rettsrunder for Princess-arvingen. Foto: 2023 Norkart AS/Geovekst og kommunene/OpenStreetMap/NASA, Meti Vis mer
Publisert

Princess-arving Hanne Madsen har siden 2016 vært i hyttestrid med Grimstad kommune. Kommunen ble da varslet om ulovlig bygging i hytta, som Madsen har overtatt fra foreldrene.

Det hele dreide seg om en kjeller i hytta som ble mye større enn tillatt, pluss en 500 kvadratmeter stor tennisbane som var ulovlig oppført. Mellom hytta og et anneks var det også gravd ut en underjordisk gang.

Fire år etter varselet ble Madsen og daglig leder i det aktuelle byggmester-firmaet dømt til fengsel i 45 dager i Høyesterett, for ulovlig bygging i strandsonen.

Like etter saksøkte Madsen Hemato Eiendom AS, da hun mener hun aldri ble informert om at oppføringen av tennisbanen var ulovlig. Her har hun blant annet krevd erstatning for tapene hun mener å ha blitt påført.

I 2020 var saken oppe i Aust-Agder tingrett, hvor Madsen tapte på alle punkter. Etter år seinere vant hun anken i lagmannsretten, og ble tilkjent millionerstatning. Også byggingen av kjelleren har hatt sine rettsrunder, da Madsen saksøkte arkitekt og entreprenørene. Hun tapte saken i både tingretten og lagmannsretten, men ga seg ikke - og anket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer