Nytt rentehopp

Styringsrenta jekkes opp til 4 prosent.

SIGNALISERER NYTT HOPP: Sentralbanksjef Ida Wolden Bache utelukker ikke at styringsrenta kan klarte enda høyere i september. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

SIGNALISERER NYTT HOPP: Sentralbanksjef Ida Wolden Bache utelukker ikke at styringsrenta kan klarte enda høyere i september. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank har besluttet å heve styringsrenta med 0,25 prosentenheter til 4 prosent - slik som ventet.

Det varsles samtidig om et mulig nytt rentehopp i høst.

- Det videre forløpet for renten vil avhenge av den økonomiske utviklingen. Går det som vi nå tror, setter vi styringsrenten videre opp i september, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache.

  • Klokka 10.30 stiller sentralbanksjefen til pressekonferanse under Arendalsuka for å forklare bakgrunnen for rentebeslutningen.

Kan være toppen

Sjeføkonom i Sparebank 1, Elisabeth Holvik, sier til Børsen at det kan hende at rentetoppen ble nådd i dag.

- Enden er nær. Rentetoppen er nær. Mest sannsynlig vil Norges Bank heve renta en gang til i september, men hvis de gjør det, så tror jeg det blir den siste hevingen, sier hun.

Hun begrunner det med at man ser tidlige tegn i penge- og kredittmarkedet på at økonomien nå bremses.

- Det vi ser av løpende tall er at veksten i pengemengde har blitt negativ. Det er en tidlig indikator på at kredittveksten vil dempes. Det bidrar til å dempe inflasjonen utover vinteren, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.