Nytt tilbakeslag

Problemene har tårnet seg opp for den kriserammede strømmekjempen Viaplay.

KUTTER: Selskapets nye sjef kutter i helårsmålene for 2023. Foto: Gorm Kallestad / NTB
KUTTER: Selskapets nye sjef kutter i helårsmålene for 2023. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en melding torsdag går det fram at selskapet trekker tilbake sine tidligere kommuniserte helårsutsikter for 2023.

- Dette skjer etter en gjennomgang av konsernets drift og resultater gjennomført av den nylig utnevnte administrerende direktøren og den nye ledergruppen, heter det i en melding fra Viaplay.

Jørgen Madsen Lindemann tok over etter Anders Jensens brå avgang for en måned siden, og Lindemann igangsatte umiddelbart en gjennomgang av selskapets drift.

- Tilbaketrekningen av utsiktene for 2023 er ett resultat av denne gjennomgangen, og avspeiler betydelig svakere fremtidige inntekts- og resultatutsikter for spesielt den nordiske virksomheten, heter det fra Viaplay torsdag.

Viaplay-aksjen stuper over 20 prosent på Stockholm-børsen torsdag i kjølvannet av meldingen.

Torsdagens beskjed fra selskapet kommer timer etter at styreleder Pernille Erenbjerg trakk seg med umiddelbar virkning onsdag kveld.

En større nedbemanning skal også være på vei, ifølge BT. Samtidig har de økonomiske forventningene allerede blitt kraftig nedjustert en gang før. Dette har resultert i et voldsomt stup for Viaplay-aksjen. På Stockholm-børsen har aksjen stupt 71,8 prosent på en måned, ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.