Obos-prisene:

Obos-prisene falt i Oslo

Første prisfall etter elleve måneder med uendrede eller stigende priser.

Obos melder om prisfall i Oslo for første gang på elleve måneder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Obos melder om prisfall i Oslo for første gang på elleve måneder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo gikk ned med 1,2 prosent fra februar til mars. Mars ble dermed den første måneden med prisfall etter elleve måneder på rad med uendrede eller stigende Obos-priser i hovedstaden.

- Prisutviklingen ble svakere enn den pleier å være i mars, også når vi sammenligner med tidligere år hvor påsken har falt i månedsskiftet mars-april. Samtidig må nedgangen ses i lys av at OBOS-prisene steg unormalt mye i februar, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

- Det var dermed ikke så overraskende med et prisfall nå, fortsetter hun.

- Positivt

De siste tolv månedene har prisene nemlig steget med 16,6 prosent. Monsvold mener det er for tidlig å konkludere med hvorvidt man står overfor et skifte i prisutviklingen.

- Det er positivt både for de som ønsker å bli boligeiere og for gjeldsveksten om farten i boligprisveksten modereres framover, sier hun i en pressemelding.

Daglig leder Hans Anders Skjølberg i OBOS Eiendomsmeglere er i likhet med Monsvold ikke overrasket over prisnedgangen den siste måneden.

­­­- Tilbudet av boliger har økt og budrundene er tilbake til normalen. Det er bra etter en unormalt sterk vekst de to første månedene av året. Vi har økt oppdragsinngangen med 20 prosent målt mot samme periode i fjor og forventer at tilbudssiden blir bra også i april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer