OceanGate-sjefen om bord i savnet ubåt

Blant de fem savnede på «Titan».

SAVNET: Toppsjef Stockton Rush grunnla turistvirksomheten OceanGates i 2009.Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo/NTB
SAVNET: Toppsjef Stockton Rush grunnla turistvirksomheten OceanGates i 2009.Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OceanGates administrerende direktør Stockton Rush er blant de fem savnede om bord i ubåten «Titan», som forsvant på søndag.

Det melder flere medier, deriblant Fox News.

- OceanGate kan bekrefte at vår administrerende direktør Stockton Rush er om bord ubåten som et medlem av crewet, sier en talsperson for selskapet til Fox News.

- Kompleks leteaksjon

Søket etter Titan startet allerede søndag, forteller Kaptein Jamie Fredrick i den amerikanske kystvakta under en pressekonferanse.

- På søndag fikk kommandosenteret i Bosten en melding om en ubåt som skulle dykke ved vraket av Titanic, cirka 1500 kilometer fra Cape Cod, ikke hadde kommet tilbake.

- Etter en time og 45 minutter inn i dykket mistet skipet all kontakt med «Titan». Den amerikanske kystvakta i Bostan tok på seg ansvaret og gikk til umiddelbar aksjon.

Han sier at letemannskap fra flere land er med i søket.

- Siden søndag har vi satt opp en sammensatt letegruppe, som blant annet består av den amerikanske og kanadiske kystvakta, emerikanske fly og skipet «Polar Prince», som vil søke over et område større en staten Connecticut.

Det er snakk om en svært kompleks leteaksjon, forteller Fredrick.

- Dette er en kompleks aksjon som krever mye spesialisert utstyr. Vi har fokusert på et søk med fly på overflaten og under vannflaten, men har ikke oppdaget noe per i dag.

Milliardær og eventyrer også savnet

Blant de andre savnede om bord på «Titanic»-ubåten er den pakistanske forretningsmannen Shahzada Dawood (48) og sønnen Sulaiman (19).

Den britiske eventyreren og milliardæren Hamish Harding (58) skal også være om bord ubåten. Norske Jannicke Mikkelsen, har kjent Harding siden 2017, og beskriver Harding som «en stor personlighet og en sann eventyrer».

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer