Oda:

Oda-sjefen håvet inn

Fra 2020 til 2021 hadde Oda-sjef Karl Munthe-Kaas et inntektshopp på nesten 20 millioner kroner. Året etter har selskapet kollapset i verdi, går med underskudd og har varslet at de må kvitte seg med ansatte.

KAN LE HELE VEIEN TIL BANKEN: Oda-sjef Karl Munthe-Kaas står oppført med en inntekt på i overkant av 28 millioner kroner for likningsåret 2021. Han begrunner det med at han solgte en del av aksjene sine i selskapet i 2021. Foto: Annika Byrde / NTB
KAN LE HELE VEIEN TIL BANKEN: Oda-sjef Karl Munthe-Kaas står oppført med en inntekt på i overkant av 28 millioner kroner for likningsåret 2021. Han begrunner det med at han solgte en del av aksjene sine i selskapet i 2021. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettelse: Dagbladet har gjort en rekke endringer i denne artikkelen etter at den ble publisert første gang. Vi har justert tittelen. I den første utgaven koblet Dagbladet inntekten til Oda-sjefen med selskapets økonomiske utfordringer. Det medfører ikke riktighet. Vi har også endret ordet «bøter» til «gebyr» og lagt inn mer informasjon om den økonomiske situasjonen i selskapet Oda.

Det stormer rundt matvaretjenesten Oda for tida.

I fjor tapte selskapet 360 millioner kroner før skatt, og på halvannet år har selskapet fått barbert brorparten av markedsverdien sin.

Gebyr og nedbemanning

Gjennom det siste året har situasjonen for selskapet blitt tyngre. Mens selskapet på sommeren i fjor var verdt 10,2 milliarder kroner, har 86 prosent av den verdien nå forduftet. Det skyldes blant annet at selskapet utsteder nye aksjer til 1,5 milliarder kroner, men også at situasjonen i den globale økonomien og kapitalmarkedene er kraftig forverret etter invasjonen av Ukraina.

Informasjonen ble tilgjengelig denne uka, etter at Odas årsregnskap ble levert inn - nesten et halvt år etter at fristen gikk ut 31. juli. Det har selskapet fått kritikk og gebyr for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer