Ødeleggelser for over 1000 milliarder

Ødeleggelsene fra krigen i Ukraina har passert 1000 milliarder kroner, ifølge landets finansdepartement.

ØDELEGGELSER: Nok et bolighus truffet av raketter i ukrainas hovedstad Kyiv, der en lokal mann leter etter personlige eiendeler i ruinene. Foto: Vadim Ghirda, AP / NTB
ØDELEGGELSER: Nok et bolighus truffet av raketter i ukrainas hovedstad Kyiv, der en lokal mann leter etter personlige eiendeler i ruinene. Foto: Vadim Ghirda, AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden Russlands invasjon av Ukraina 24. februar er ufattelige 2,7 millioner mennesker drevet på flukt, ifølge de siste tallene fra FN.

Samtidig melder FNs høykommissær for menneskeretter (OHCHR) at de bekrefter 596 sivile dødsfall i hele Ukraina siden invasjonen, samtidig som det understrekes at det reelle dødstallet trolig er høyere.

Massive materielle ødeleggelser setter også dype økonomiske spor, og for første gang siden krigens utbrudd har ødeleggelsene nå fått et konkret tall knyttet til seg.

Visefinansminister Denis Kudin sa på ukrainsk fjernsyn søndag at Ukraina er påført materielle skader for mer enn 119 milliarder dollar, skriver The Kyiv Independent.

KYIV: En boligblokk i skal stå i brann som følge av angrep fra russiske styrker. Video: State Emergency Service of Ukraine Vis mer

Han tilføyde raskt at regninga vokser i takt med nye daglige angrep og massive materielle ødeleggelser.

Videre opplyste han at Ukrainas finansdepartement tar sikte på å justere ned landets BNP (bruttonasjonalprodukt) fra og med april som følge av krigen med Russland.

ADVARER: Ukrainas president Voldymyr Zelenskyj advarer om at Europa faller dersom Ukraina faller. Vis mer

- Når det gjelder BNP, vil vi ikke kunne legge fram et oppdatert regnestykke før vi har gjort opp en hel månedsregnskap med landet i krigsmodus. Det innebærer at vi fra april måned kan legge fram noen anslag, uttalte Kudin.

Han la til at myndighetene beregner de økonomiske krigstapene på to måter - nærmere bestemt et BNP-tap og et tap i form av skader på landets infrastruktur.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer