Mallorca:

- Ødelegger øya

Mallorca har i mange år blitt sett på som et yndet feriemål for charterturister. Nå ønsker flere lokale å bevege seg bort fra charter-virksomheten.

ENDRING: Mye tyder på at lokalbefolkningen ønsker en endring når det kommer til turisme på den populære middelhavsøya Mallorca. Foto: Shad Madian / Dagbladet
ENDRING: Mye tyder på at lokalbefolkningen ønsker en endring når det kommer til turisme på den populære middelhavsøya Mallorca. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

PALMA DE MALLORCA (Dagbladet): - Familier oppfører seg som regel veldig bra, men unge mennesker respekterer ikke reglene. De tror de kan feste kontinuerlig, uten å ta hensyn til samfunnet og menneskene rundt, sier Natalia (29), som er født og oppvokst i Palma, om turisme på øya.

Spania er verdens nest største turistdestinasjon, bare forbigått av Frankrike, og hadde i 2019 83,7 millioner besøkende fra utlandet, ifølge NTB.

Misnøye

2019 var det siste normalåret før coronapandemien rammet landet, som nærmest førte til full stans av turistinnrykket. Turistnæringen står for 12 prosent av bruttonasjonalproduktet i eurosonens fjerde største økonomi, og de økonomiske følgene av coronakrisen har derfor vært dramatiske.

Nå er imidlertid turistene tilbake, men ikke alle på den populære ferieøya Mallorca er like glade for det.

Allerede før pandemien sørget en gruppe aktivister i Palma, hovedstaden i den spanske autonome regionen Balearene, for at turistene skulle kjenne på at de ikke var velkomne på middelhavsøya.

Aktivistgruppen Tot Inclos vandaliserte blant annet flere hoteller og tagget at «turisme dreper byen» på bygningene. De holder nemlig hotellkjedene ansvarlige for konsekvensene den massive turismen har for lokalbefolkningen på ferieøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer